Cele mai responsabile companii din domeniul alimentar au fost premiate de Fundația Est Europeană în cadrul Galei ediției a III-a a concursului „Operator Alimentar Responsabil”, desfășurat pe 17 martie, la Chișinău. Concursul a fost organizat în cadrul proiectului „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar al Republicii Moldova cu cele din Uniunea Europeană”, realizat de Fundația Est-Europeană. Inițiativa este finanțată de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

 

Concursul a avut drept scop identificarea companiilor din Republica Moldova care operează în domeniul alimentar în mod responsabil, ținând cont de interesele și drepturile consumatorului. Participanţii la concurs au fost monitorizaţi de către inspectori independenţi calificaţi, fiind evaluat nivelul de securitate al procesului de producere, nivelul de corespundere la standardele europene al ambalajelor/etichetelor şi a fost verificată calitatea produselor oferite consumatorilor de companiile participante.

Gala_EEF

În total, au fost premiați zece câștigători.

Premiile de excelență, categoria „Aur”, au revenit următoarelor companii:

Cuptorul Fermecat SRL (Patiseria „Cuptorul Fermecat”, Bălți)

Gelibert SRL (Fabrica de apă minerală și băuturi răcoritoare „Aqua Uniqua”, Sângerei)

Zorista Lux SRL (Restaurantul „C’est la vie”, Cimișlia)

Fabrica Oloi Pak SRL (Fabrica de lactate „Sana”, Comrat)

Iugintertrans SRL (Fabrica de pâine „Milina”, Comrat)

Premiile de excelență, categoria „Argint”, au revenit următoarelor companii:

Iurcu Ana I.I. (Restaurant & supermarket „Hermes”, Sângerei)

Drum Bun SA (Restaurant „Drum Bun”, Bălți)

MaxBall SRL (Restaurant „Django Club”, Bălți)

Modernus SA (Restaurant „Laguna”, Cahul­­­­­­­)

RicoMario SRL (Fabrica de pâine „RicoMario”, Ungheni)

La Gala de premiere „Operator Alimentar Responsabil” au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, precum și ai companiilor care operează în domeniul alimentar, experți naționali și internaționali în domeniul securității alimentare, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Centrului Național de Sănătate Publică, Institutului Național de Metrologie, etc.