De multe ori, tehnologia ne „trădează” şi o poză cu care ne-am dori să arătăm foarte bine pe reţelele sociale este un adevărat dezastru. Specialiştii au însă o explicaţie şi, dacă veţi ţine cont de ea, veţi putea realiza un selfie perfect.

Psihologul de la Universitatea York din Marea Britanie, Daniel Baker demonstrează faptul că într-o fotografie contează foarte mult distanţa dintre chipul persoanei şi obiectivul camerei.

El s-a fotografiat de la distanţe diferite, folosind lentile cu diferite lungimi focale, astfel încât chipul lui a avut aceeaşi dimensiune în toate pozele.

selfie

În prima fotografie, Daniel stă la doi metri de camera foto, iar în ultima poză la doar 20 de cm. Astfel, nasul lui, care este şi mai aproape de lentilă decât restul camerei, pare foarte mare, disproporţionat.

El spune că şi în viaţa reală apare acest fenomen al modificării proporţiilor în cazul unei apropieri, dar oamenii nu observă de obicei asta, scrie descopera.ro

Daniel se regăseşte cel mai mult în fotografia din centru, unde era la 40 cm distanţă de cameră. Este imaginea pe care el o are despre chipul său, pentru că aceasta este şi distanţa firească atunci când se vede într-o oglindă.

Sursa foto:descopera.ro

Distribuie articolul: