Fine sau groase, mici sau mari, toate buzele pot fi puse în valoare ca să arate spectaculos. În același timp, nu există buze care să nu aibă nevoie de un mic ajutor pentru a obține volumul, conturul și catifelarea perfectă. Iată câteva sfaturi pentru diferite tipuri și forme a buzelor: Buze prea finuțe și mici: le remodelăm
Nu ezitați să depășiți un pic conturul natural al buzelor pentru a le mări vizual, însă fără exces. Pentru un rezultat major, trasați un contur bej puțin mai sus de conturul buzelor. Apoi, cu un creion de culoarea rujului, trasați un al doilea contur, și mai fin, pe marginea celui dintâi. Aplicați rujul, iar pentru a da relief buzelor puteți folosi o picătură de luciu.

Buze groase: le conferim finețe
Acoperiți fisurile buzelor cu un strat de fond de ten, pentru a atenua și clasiciza forma acestora. (Sfat: aplicați puțină cremă sau balsam pentru a preveni uscarea lor). Redesenați conturul buzelor, oprindu-vă aproape de colțuri. Trasați conturul buzelor sub formă de punctișoare pentru a obține un rezultat mai lejer și fără erori.

Buze plate, fără volum: le facem cărnoase
Respectați cu atenție prima etapă: cea de înlăturare a celulelor moarte și de hidratare a buzelor. Desenați conturul cu un creion de nuanță bej sau o culoare mai aprinsă. Aplicând rujul, creați nuanțe mai intense și mai deschise pe mijloc: roșu, oranj sau roz. Dacă vă place luciul, puteți aplica și puțin sclipici sau gloss.

Zâmbet puțin trist: îl ridicăm vizual (pentru buze cu colțurile lăsate)
Unica soluție: corectarea colțurilor buzelor. Procedați ca și în cazul buzelor groase, aplicând fond de ten pe margini. Redesenați apoi conturul buzelor ridicându-le lejer, fără a uni colțurile gurii.

Mici secrete pentru versiunea glamour:

  1. Creionul este indispensabil pentru a accentua orice tip de buze, dacă vă decideți pentru un ruj roșu clasic. Desenatul conturului pare un proces foarte complicat, însă există o mică șmecherie. Pentru un contur infailibil, începeți să desenați începând cu arcul buzei superioare, după care urmează baza buzei inferioare. În final desenați unghiurile buzelor dinspre colțuri către părțile superioare.
  2. Pentru un efect de buze cărnoase, folosiți un creion-corector (utilizat pentru a camufla imperfecțiunile tenului) și aplicați-l pe toată suprafața buzelor, depășind puțin conturul lor natural. Veți rămâne uimite cum imediat se crează efectul de buze pline.
  3. Pentru a obține buze mai puțin groase, le puteți creiona sub conturul lor natural. Buzele sunt frumoase atunci când te fac să te gândești la un sărut. Alintați-vă cu un balsam bun, fiți frumoase și aveți grijă de buzele hipersensibile în acest anotimp!

Sursa: femmeactuelle.fr

Distribuie articolul: