Chiar dacă sunt utilizate deja de sute de ani, pernele terapeutice au devenit un trend extrem de benefic pentru sănătate. Avantajele acestei perne ”dătătoare de sănătate” sunt legate în special de ameliorarea unor stări de boală sau stres. Mirosul discret al plantelor chiar face minuni, de aceea trebuie să încerci!

În cazul în care dormitul pe o pernă terapeutică îți va părea incomod, o poți pune alături de perna de bază, oricum vei inhla parfumul plantelor din interiorul ei.

LAVANDA

Plantele de lavandă, uscate, mărunțite bine, puse în forma unei perne și utilizate pe post de pernă, în timpul somnului, te vor scăpa de depresie, atacuri de panică și stres. În combinație cu valeriana, planta de lavandă are proprietăți antidepresive.

HAMEIUL

Plantele de hamei sunt recunoscute pentru combaterea insomniilor cronice. Dormind pe o pernă umplută cu plantă de hamei uscată și bine mărunțită, nu vei mai avea nevoie de niciun medicament împotriva insomniei. Îți va aduce un somn odihnitor și sănătos. De asemenea, ținută pe locurile dureroase, perna cu hamei îți va calma durerile reumatice și cele de șale.

PEDICUȚA

Umplând bine perna în care dormi cu plante uscate și bine mărunțite de pedicuță, poți scăpa de stările de stres, insomnii și durerile reumatice. Totuși, va trebui să schimbi conținutul acestei perne cel puțin o dată pe an. De asemenea, o poți scoate la aerisit, însă numai în locuri ferite se soare.

ACELE DE BRAD

Și acele de brad au efecte pozitive asupra sănătății. Punând lângă pernă o punguță cu ace de brad, vei avea un somn mai relaxant. Acest remediu este foarte bun și în caz de boli respiratorii.

Surse foto: www.farmacianaturii.ro, www.mrwallpaper.com, princessleia.com

Distribuie articolul: