Venus este considerată o planetă feminină benefică, care trezește în oameni simțul romantic și veghează interacțiunea între ei la acest nivel. La fel, tot ea e responsabilă de înclinația spre frumos, senzualitate și sexualitate. Evident, pentru a afla cum se manifestă un om în relațiile intime, trebuie să analizăm poziția natală a planetei Venus, a Lunei și Soarelui. În harta astrologică a unui bărbat, Venus arată genul de femeie de care va fi atras, iar planeta dragostei la femeie arată necesitățile ei afectiv-sexuale și cum se va comporta.

Stabilește, conform hărții natale, în ce semn zodiacal se află planeta Venus.
Venus în Berbec

Dacă ai Venus în Berbec, atunci ești o persoană impulsivă, te poți îndrăgosti rapid și te implici activ și profund în această relație. Însă focul dragostei se poate stinge la fel de repede cum s-a aprins și să aleagă cenușa, pentru că nu s-a mai găsit cu ce să fie întreținut. Monotonia și rutina te omoară, de asta cauți noi senzații. Această poziție a planetei poate duce la o căsătorie timpurie sau singurătate la o vârstă fragedă.

Venus în Taur

Ești o persoană cu un simț ascuțit al frumosului, deseori gust extravagant, cu o voce extrem de plăcută, cu bun simț și valori morale înalte. În dragoste ai nevoie de stabilitate și te implici profund în menținerea relației. Ai un temperament sexual puternic, iar generozitatea te caracterizează.

Venus în Gemeni

În dragoste ești superficial, cam rece, flexibil, dar drăguț, finuț, cu o voce caldă și convingătoare. Nu ești gelos și ai o deschidere largă către relații, dar mai întâi intelectual, apoi emoțional. Această poziție a planetei reflectă implicarea rapidă într-o relație și despărțire ușoară. Ba mai mult, poți avea relații paralele și nu vezi o problemă în a-ți înșela soțul ori soția.

Venus în Rac

Te caracterizează dragostea la nivel afectiv. Ești sensibil, sentimental, trăiești fiecare clipă cu maximă intensitate. Ai o înclinație către cămin, trecut, tradiții, iar viața amoroasă este strâns legată de părinți. Reacționezi imediat la fiecare schimbare a partenerului, dar ai mare nevoie de atenția lui.

Venus în Leu

Aici sentimentele se manifestă deschis și expresiv. Îți transpui în realitate poveștile străvechi de amor. Persoana cu Venus în Leu se îmbracă pompos ca să se evidențieze și este foarte pozitivă. Poate să joace cu partenerul și nu-și va permite să reacționeze isteric în față lui, dar nu-i place neclaritatea în relație. Persoanele cu astfel de Venus, în special femeile, se bucură de un mare succes.

Venus în Fecioară

Aceste persoane nu se lasă copleșite de emoții, dar asta nu însemană că le lipsesc în totalitate, ci mai degrabă oferă o conotație pragmatică dragostei. De multe ori oficializează o relație mai mult din interes. Leagă relații destul de ușor, se pot îndrăgosti rapid și au o atitudine liberă față de sex. Mai întâi analizează omul, iar după asta se lasă îndrăgostite. Își păstrează sentimentele doar pentru cel/cea care merită.

Venus în Balanță

Ești o persoană grațioasă, cu un simț dezvoltat către armonie și echilibrare a relației. În dragoste ești mânat către pace, devotament și romantism. Simți necesitatea de a stabili o relație constructivă oriunde în societate te-ai afla. Ești un bun mediator pentru că te manifești diplomatic și ai un spirit de corectitudine.

Venus în Scorpion

În tinerețe poți fi rușinos, sensibil și atent cu partenerii, la fel te poți atașa foarte mult de o persoană, iar despărțirea să fie una dramatică. Dacă te îndrăgostești cu adevărat, atunci te implici în totalitate și profund, însă poți pierde controlul în momente de criză. Te poți îndrgosti în secret și suferi, pentru că nu-ți poți manifesta sentimentele care devin distructive nu doar pentru tine.

Venus în Săgetător

Ai un temperament puternic, multă energie, chiar în exces. Din acest motiv poți avea câteva relații paralele și una destul de stabilă. Te îndrăgostești și te implici în relații intime încă de la vârste fragede. Simți necesitatea să fii flatat de către partener. Îți place să experimentezi și să te aventurezi în relații la întâmplare, mai mereu cauți, iar asta îți oferă posibilitatea să te dezvolți în plan spiritual.

Venus în Capricorn

Ești foarte romantic, chiar dacă aparent ești rece și lipsit de sentimente. Uneori poți șoca printr-un comportament libertin, dar în realitate ești rușinos. Legi relații destul de greu și precaut, te implici în relații intime și mai greu, dar ești destul de stabil. Posezi un gust rafinat, în vestimentație ești sever și rece. Tinzi să te angajezi în relații cu persoane superioare, pentru că astfel îți urmezi drumul tău în viață, urcarea pe scara socială.

Venus în Vărsător

Ești o persoană vie, emoțională, impulsivă și extravagantă în manifestarea emoțiilor. Te îndrăgostești ușor și simți necesitatea să faci schimbări în plan sentimental, pentru că monotonia aici nu-și are locul. Îți place să te simți liber în relație, nu ești gelos și poți deveni un prieten de nădejde partenerului tău. Ești o persoană neconvențională, romantică și tinzi spre relații ideale.

Venus în Pești

Cu Venus în Pești, îți manifești emoțiile nestandard, pentru că ești gingaș, sensibil, generos. Chiar dacă ești romantic, uneori partenerului îi vine greu să te înțeleagă. Simți necesitatea unui contact profund, puternic, care să se dizolve cu gândurile și sentimentele partenerului. Viața afectivă va fi plină de secrete.

Dacă nu ştii în ce semn zodiacal se află Venus în harta ta natală, calculează aici.

Distribuie articolul: