Joi, 5 octombrie 2017, iubitorii de lectrusă sunt așteptați la ora 18:15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, unde va avea loc lansarea volumului Muzeul semințelor de Victor Pânzaru. Volumul a apărut la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu.

Alături de autor vor participa: Igor Guzun, Călina Trifan, Iurie Colesnic, iar Moderatorul evenimentului este scriitorul Em.Galaicu-Păun. Toți cei prezenți vor avea parte de o Sesiune de autografe, iar volumul lansat va avea, la eveniment, prețul promoțional de 79 lei.

„Am citit cu multă bucurie caietul de versuri semnate de Victor Pânzaru. Mărturisesc că n-am întâlnit de mult rânduri atât de proaspete, atât de firesc moderne, scrise la o vârstă atât de fragedă… În literatura noastră, o spun cu multă încredere, vine un poet.” (Grigore Vieru, Tinerimea Moldovei, 7 decembrie 1969)

Afis_Muzeul_semintelorVictor Pânzaru (4 februarie 1953, Dragoș-Vodă, Drochia), poet, traducător, gazetar, editor, muzeograf. Studii neterminate la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău și la Universitatea de Stat „Peters Stucika” din Riga, filologie letonă. Activitate gazetărească și editorială. Director-adjunct la Centrul Național de Studii Literare și Muzeografie „M. Kogălniceanu”; consultant marketing și publicitate la Întreprinderea Editorial-Poligrafică Știința. În 2009 este tuns în monahism la Mănăstirea Curchi, cu numele de Irineu.

Debutează cu versuri în 1969. Volume: Muzeul semințelor (1984), Distanțele sufletului (1989), Dacă mă salvezi (2003), Te rog, nu intra în Biserică la fel ca în muzeu (2013). Versuri pentru copii: Prietenul meu, soarele (1989), Cine-ascultă de bunici (1992), Căpșuna (2003). Traduce din literatura letonă.

Muzeul semințelor de Victor Pânzaru (Cartier popular). Broșată, 160 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL.

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

Intră în cărți pe www.cartier.md

Ne găsești pe twitter și pe facebook.