Pe data de 29-31 octombrie, curent în Chişinău sa desfăşurat un eveniment inedit cu genericul „Moldova pentru cetăţeni” în cadrul Civic Fest 2013, organizat de către fundaţia austriacă ERSTE în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană. Acest forum a adunat o mulţime de ONG-uri din domeniu social, economic, politic şi juridic, printre care a fost şi centrul ProAbility cu afacerea sa – magazin de mobilă second-hand „Nou din Nou”.

Lansată în iulie 2012, afacerea socială „Nou din Nou” are o misiune foarte nobilă – de a contribui la dezvoltarea serviciilor de asistenţă şi consultanţă în pornirea afacerilor mici în rândul persoanelor cu dizabilităţi vizuale. Toate mărfurile în acest magazin sunt aduse din Olanda, fiind de calitate înaltă şi având un stil original.

noudinnou

Aici se poate de găsit lucruri retro pentru orice gust la un preţ avantajos, începând de la mobilă din lemn masiv până la electrocasnice, lustre, tablouri şi veselă. Profitul magazinului de mobilă second-hand „Nou din Nou” este reinvestit în asistenţa persoanelor cu dizabilităţi de vedere în lansarea afacerii proprii.

nou

E important de menţionat, că până la momentul actual centrul „ProAbility”, fondatorul magazinului a ajutat 21 de persoane cu dizabilităţi să-şi lanseze/dezvolte afaceri proprii, ear aici organizaţia nu se opreşte, având drept scop să-şi continue activitatea sa cu paşi mici, dar siguri.

nou

În condiţiile actuale economice în Republica Moldova, afacerea socială este cea mai eficientă soluţie de durabilitate pentru o organizaţie, ce prestează servicii sociale, întrucât resurse financiare din partea donatorilor sunt limitate. Mai mult, decât atât – aceasta opţiune automat duce la crearea locurilor de muncă pentru beneficiarii organizaţiei fondatoare.

nou

„Afacere socială, care am fondat noi este menită să dezvolte o platformă de promovare a potenţialului de muncă a persoanelor cu dizabilităţi. – susţine Xenia Siminciuc, Coordonator Relaţii Publice a Centrului „Proability”. Este nespus de important pentru cei, care, de exemplu, fac obiecte hand-made, să aibă o reţea stabilă de distribuţie. Luând în consideraţie acest fapt, am organizat două târguri tematice şi regulat comunicăm cu cei care au ce vinde.”

nou

Magazinul de mobilă second-hand este deschis în fiecare zi, cu excepția zilei de duminică, între orele 10.00 – 19.00 şi doar sâmbătă între orele 10.00 – 15.00 la adresa: oraşul Chişinău, Bd. Moscovei 11/8.

P

Distribuie articolul: