Dacă vă întrebați unde a dispărut de ceva vreme Adriana Ochișanu, atunci vă spunem noi – în studioul de înregistrări. Interpreta pregătește un întreg album de muzică populară, la care lucrează cu instrumentistul și aranjorul Vitalie Dorin și Orchestra de Muzică Populară “Rapsozii Moldovei”. Ascultați și admirați mai jos una dintre primele înregistrări care vor face parte din viitorul album al interpretei și aflați detalii despre acesta.

Adriana Ochișanu muncește de zor la un nou album de muzică populară ce va include melodii noi, în mare parte semnate chiar de ea, muzică și text. Contactat de revista noastră, dirijorul Vitalie Dorin, cu care colaborează artista, a declarat că lucrează acum la orchestrații și că va semna și el una sau două dintre melodiile Adrianei de pe noul CD. “Suntem în studiou, muncim de zor și sper mult ca la începutul primăverii să reușim să lansăm acest CD, pe care știu că Adriana îl așteaptă foarte mult. Atunci vom avea și careva concerte, până una alta muncim”, ne-a declarat Vitalie. 

Piesa “Când aud că-n sat e joc” este scrisă de Adriana, iar orchestrația îi aparține lui Vitalie Dorin. Recent, aceștia au filmat și un material video pentru melodie, alături de Orchestra “Rapsozii Moldovei”.

Adriana Ochișanu a declarat pentru revista PentruEA.md că albumul la care lucrează va fi o premieră pentru piața muzicală autohtonă. “Albumul va conține piese de petrecere, de joc, de voie bună, selectate din majoritatea zonelor folclorice ale României: Oltenia, Moldova, Mehedinți, Banat, Ardeal… deci va fi un repertoriu foarte variat. Ca și noutate va fi conceptul albumului, care va conține toate melodiile mele noi, inclusiv cele de muzică ușoară, deci vreau să aduc oamenilor o compilație cu ceea ce cântă Adriana Ochișanu, indiferent de stil, ca să fie ușor de ascultat cap-coadă”.

Trei orchestre au colaborat cu interpreta pentru acest album. “’Lume, asta-s eu’ va fi genericul CD-ului, titlul piesei pe care am lansat-o anul trecut și care mă reprezintă în totalitate – este despre mine și despre creația mea. Deja jumătate dintre piesele CD-ului sunt gata, inclusiv cele de muzică ușoară, La piesele de muzică populară am colaborat în mare cu Orchestra ‘Rapsozii Moldovei’, dar sunt și piese realizate cu Orchestra Fraților Ștefăneț sau cu Orchestra Fraților Advahov. Planificăm să-l lansăm în martie, poate și mai devreme, în dependență de cum vom reuși să finalizăm materialul”, ne-a mai povestit Adriana.

Vitalie Dorin, Adriana Ochisanu si Stefan Enasel

Album de duete cu un interpret din România

Artista ne-a mai declarat că lucrează în paralel la un album de duete cu interpretul român din zona Moldovei de peste Prut, Ștefan Enășel. “Va fi realizat tot în colaborare cu Orchestra ‘Rapsozii Moldovei’ și va conține duete. Sunt mai mult în studiou acum, deși am avut și de sărbători un program de concerte foarte plin”, a declarat Adriana. Interpreta a cântat pentru diaspora din Italia, a avut invitații peste Prut și a reușit să-și organizeze și o mică vacanță, ori urmează un an 2014 foarte fructuos.