Interpreta Adriana Ochișanu a spus lucrurilor pe nume și a demonstrat încă o dată că este o fire optimistă, o luptătoare, dar și o muncitoare deopotrivă, în cadrul unui interviu pentru noroc.tv, la emisiunea „Dimineața pe răcoare”. Vezi mai jos ce subiecte au fost abordate și cât de frumos a vorbit despre toate.

Nu am avut așa „apăcături” sportive… să fac sport de performanță

„Nu-mi place, nu mi-a plăcut și nici nu-mi va plăcea niciodată fotbalul, voleiul sau alt sport de echipă. Totuși, îmi place hocheiul, patinajul artistic și tenisul. Fac și eu sport. Când eram copil la școală am încercat voleiul în echipă, dar de atunci n-am jucat niciodată. Nu-mi plac jocurile de hazard, acestea totuși sunt jocuri de hazard, să fii fan și să fii înnebunit după o echipă, pentru mine este ca o boală. Eu nu am avut „apăcături” sportive… să fac sport de performanță.”

Adriana Ochișanu1

La orele de eduație fizică, aveam întotdeuna scuze să nu le fac

„Întotdeauna aveam scuze, chiar de nu era adevărat, să nu fac educația fizică, inventam câte ceva să chiulesc de la acele ore sau spuneam că uitasem ghetele acasă, sau că mă durea ceva. Pentru că profesorul te fugărea prin jurul școlii, iar aceasta mă enerva și nu-mi plăcea deloc. Așa se face că de atunci până acum, am descoperit că îmi place să fac sport și să lucrez cu corpul meu.”

„Alergatul de la un concert la altul e un sport și ăsta, dar totuși nu e chiar așa… Munca pe care o depunem în fiecare zi, și mai ales drumurile ne pun viața în pericol pentru că, mai tot timpul suntem în mașină, de fapt mașina e o a doua casă pentru noi, artiștii. Cine lucrează în acest domeniu, știe foarte bine ce înseamnă „viața de artist” și câtă responsabilitate și câte emoții ai de dat, când ești în fața unui public,” a mai spus doamna Ochișanu.

Adriana Ochișanu2

Aplauzele publicului sunt cea mai mare răsplată pentru un artist

„Nicio distincție de stat, niciun trofeu nu este atât de importatant, decât atunci când te răsplătește publicul cu aplauze, cred că este o plăcere de neasemuit și nici nu pot s-o compar cu ceva.”

Artiștii trăiesc după morala fabulei „Greierul și furnica”

„Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru pâinea pe care mi-o dă zi de zi. Cred că majoritatea artiștilor care muncesc, au de lucru și trăiesc bine, adică – binișor. Cei care așteaptă să le pice din cer, niciodată nu vor avea nimic și nu vorbesc doar despre artiști, ci despre oameni, în genereal; cel care nu muncește, nu are. E ca în „Greierul și furnica”, cea din urmă dacă a mucit, la sfârșitul anului are, aceștia care așteaptă să le pice din cer, de obicei sunt invidioși, sunt cei care au o problemă sau chiar mai multe.”

Adriana Ochișanu3

Despre privilegiile artiștilor și peripețiile acestora la volan…

„Artiștii cunoscuți sunt privilegiați. Eu de exemplu, când sunt oprită de poliția rutieră, datorită faptului că sunt cunoscută, deseori sunt scutită de amenzi. Deci, tuturor celor care sunt la datorie le mulțumesc pentru faptul că mi-au făcut cândva asemenea favoruri. Oricum, eu mă strădui să fiu ordonată prin oraș, deși nu-mi iese întotdeauna. Mai încalc câteodată, dar asta este, suntem mereu în mare grabă. Am mai mers și pe contrasens, am mai creat și ambuteiaje, dar ce să fac, se mai întâmplă.”

„Așa sunt oamenii de creație… sunt uitucă, sunt uneori dezordonată, uneori, poate la unele lucruri nu sunt atentă; când se vorbește, întotdeauna sunt cu gândul la muzică, sunt mereu „pusă pe creație”.

Eu fac parte din categoria peștilor care taie valul dacă trebuie și merg împotriva curentului. Dacă mi-am pus ceva în gând și dacă vreau să ating un scop, neapărat tai valul în două și ating ceea ce mi-am propus,” a declarat interpreta.

Adriana Ochișanu4

Publicul este cel care te ridică și tot el este cel care te coboară

„Este foarte greu să te ridici și să atingi o culme nouă, a succesului, dar este mai greu să te menții și să fii în top, acolo undeva sus. Este necesar să-ți alegi un repertoriu adecvat, pentru că publicul este cel care te ridică și tot el este cel care te coboară, și este cel care va decide dacă piesa va ajunge un șlagăr. Și când se naște o melodie, e ca la lotto, dacă ai scos biletul norocos, melodia ta va avea succes, dacă nu…

Sunt căderi dure, dar sunt și artiști care au caracter și ambiție și cu fiecare lovitură devin mai puternici și merg înainte. Dar sunt și din cei, care din păcate, au căzut și nu s-au mai ridicat. Da, am trecut și eu printr-o perioadă grea a vieții, dar am avut alături oameni care m-au susținut și am trecut peste acea perioadă nefastă.”

Adriana Ochișanu5

Am avut oameni în preajma mea pe care i-am crezut prieteni, dar de fapt nu era așa

„În ziua de azi este foarte complicat să ai prieteni. Eu m-am ciocnit cu așa ceva, am crezut că unele persoane îmi erau prieteni, dar de fapt nu era așa. I-am pus la masă, i-am culcat în așternuturi, dar ei m-au înjunghiat din spate cu un cuțit. Am trăit și eu câteva dezamăgiri în viața mea, dar până la urmă asta e… puterea și curajul te ajută să mergi mai departe.

Am puțini prieteni, dar buni

„Cu Irina Bivol suntem preietene foarte bune, eu cred că ea face parte din categoria oamenilor care nu au nici un cusur. Este atât de pură și de inocentă, și are un caracter foarte și foarte bun. O simt de fiecare dată că este sinceră. Am puțini prieteni, dar buni.”

Adriana Ochișanu6

Într-un timp foarte scurt am realizat foarte multe lucruri frumoase

„Eu sunt obișnuită să muncesc mult, pentru că am foarte multe solicitări. La diferite evenimente foarte des, am un program bine pus la punct. De obicei, sunt de părerea că dacă am fost chemată pentru o noapte întreagă, trebuie să stau până la sfârșit, până nu cade omul cu bretonul în sarmale sau în răcituri (râde).

Într-un timp foarte scurt am realizat foarte multe lucruri frumoase, și melodii de muzică ușoară și muzică populară. Am colaborări foarte frumoase. Eu consider că împreună cu Radmila (Popovici-Paraschiv) și cu Oleg (Baraliuc) suntem o echipă și prin tot ce am făcut până acum, am creat un nucleu puternic.

Valentina Cojocaru este cea care m-a îndrumat în primii mei pași în muzică… Este nana Valea, pe muzica ei mă culcam și mă trezeam în fiecare zi. Consider că este regina muzicii noastre populare și doamna cântecului nostru popular. Ei pot să-i spun că este ca o a doua mea mămică.

Foto:  Arhivă personală/Facebook, AiShow

Distribuie articolul: