Concertul solo al Adrianei Ochișanu a fost un spectacol foarte așteptat, mai cu seamă de însăși artistă, acesta fiind primul solo de o asemenea anvergură din cariera sa. A dialogat direct cu publicul, care îi știe pe dinafară toate piesele și care a lăsat-o, pe bune, fără bilete cu două săptămâni înainte de eveniment. Ce emoții a trăit Adriana Ochișanu pe scena Palatului Național, dar și imagini unice din cadrul concertului vă învităm să vedeți mai jos.

„A fost un concert foarte așteptat de public, dar și foarte mult visat de mine. Poate repertoriu aveam demult, însă nu eram încă suficient de încrezută în puterile mele. Mi-am zis că acum e timpul, mai cu seamă că foarte mulți colegi și prieteni m-au încurajat.

M-am mirat foarte mult: cu două săpătmâni înainte de spetacol nu mai erau bilete. Mă sunau colegii sau prietenii să le ofer bilete și eu nu aveam. Mulți chiar m-au încurajat să repet concertul a doua zi, însă am zis că mai bine totuși nu. Poate mai repetăm, peste ceva timp, atunci când lumii i s-a face mai mare dor de mine și de melodiile mele.

Când am văzut sala plină nu îmi venea să cred. Mi-a tremurat de emoție cred că fiecare mușchiuleț. „Doamne, mi-am zis, lumea asta a venit pentru melodiile mele…”, iar asta e fantastic! La toate piesele pe care le-am cântat am avut aplauze, la fiecare cântec am observat pe cineva care cânta odată cu mine, chiar am primit emoții extraordinare de la acest spectacol.

Sunt perfectionistă de felul meu și chiar în pregătirile pentru concert am avut momente critice, însă le-am depăsit cu brio. Îi mulțumesc foarte mult doamnei Svetlana Frumusachi pentru o regie de zile mari, o scenografie extraordinară, am avut parte de cel mai bun sunet din Moldova – deci am ținut ca totul să fie la cel mai înalt nivel.

Nu putea să nu fie un apogeu. Cred că piesa cea mai aplaudată a fost doina – „Mamă, două fete ai”, pe finalul căreia a venit în scenă Valentina Cojocaru – nana mea, cea care îmi este foarte aproape de la primii pași în muzică și îmi dă cele mai bune sfaturi în toate. Ea pentru mine este ca o a doua mamă. Puțini oameni ca ea, puțini asemenea oameni buni.

Nu sufăr de falsă modestie, însă cred că așa spectacole nu sunt în fiecare zi: cu două echipe de muzicieni talentați, cu muzică sută la sută live… Am vrut singură să moderez spectacolul și cred că am reușit și asta, fără să uit pe cineva sau ceva. Am vrut să dialoghez cu publicul, să vadă că sunt sinceră –  el simte foarte bine atunci când faci o muncă din suflet, iar eu asta fac”, declară Adriana Ochișanu după concert.

Foto: Aurel Obreja

Distribuie articolul: