Dacă se va întâmpla vreodată să mergeți pe străzile capitalei costaricane și să întâlniți o tânără îmbrăcată în rochii care se purtau acum trei secole, să nu vă speriați. Femeia pe care o veți vedea nu a venit în prezent cu o mașină a timpului, ci doar este îndrăgostită de stilul vestimentar al femeilor secolului al XIX-lea. Cine este această femeie, care face furori în spațiul virtual, vă spunem în continuare.

Adriana Barahona locuiește în Costa Rica și poartă vestimentație caracteristică secolului al XIX-lea, fără să-i fie frică de blamări și critici. Primele manifestări ale modei i s-au trezit pe la vârsta de 15 ani. Cam pe atunci  a înțeles cum se face o tivitură și a început să-și educe un gust estetic de neîntrecut.

Da, anume în astfel de rochii se plimbă și pe străzile orașului San José. Rochiile și le coase singură și, după cum recunoaște chiar ea, se simte ca peștele în apă în aceste ținute vestimentare. S-ar părea că Adriana este ruptă din secolul din care se inspiră și că nu-și mai imaginează viața fără un asemenea stil!

foto: karleeaturner.wordpress.com

foto: karleeaturner.wordpress.com

„Madame Barocle”, precum e supranumită, se deosebește de alți nonconformiști nu prin dorința de a schimba ceva în societatea actuală, ci prin nostalgia și regretul trecutului implacabil, în care femeile purtau rochii pompoase și umbrele dantelate.

Adriana pur și simplu adoră vestimentația din dantelă, pentru că anume aceasta era și preferata Reginei Victoria. De altfel, cui nu i-ar plăcea să se îmbrace și să arate ca o Regină?

Foto: REUTERS/Juan Carlos Ulate

Distribuie articolul: