Prezent la două dintre preselecțiile naționale pentru Eurovision desfășurate până acum în țara noastră, dar și urmărind concursul în fiecare an, Adrian Ursu are o părere bine formată despre participarea unui interpret din Republica Moldova la cel mai mare concurs de cântec din Europa. Artistul o apreciază înalt pe Cristina Scarlat și are și o explicație pentru faptul că Republica Moldova nu a trecut în finală. Iată declarațiile lui Adrian.

„Nu am urmărit preselecția din acest an, însă m-am convins mereu că acest concurs pentru un interpret din RM este anevoios cu investiții mari și cu mici șanse de învins. Au fost și din aceia care au obținut un loc demn – Natalia Barbu, Zdob și Zdub… dar este foarte greu, repet”, a declarat în debut Adrian Ursu.

Adrian Ursu„Este un concurs politic, recunoaște interpretul, speram că Europa ne va susține cu ocazia liberalizării regimului de vize și speram mult ca Rusia să fie taxată. N-a fost să fie. De cealaltă parte îmi pare rău pentru Cristina, pentru că este o interpretă talentată, știe foarte bine să cânte! Cineva poate a descoperit-o acum, însă ea cântă de tare mulți ani și cântă bine orice gen muzical: de la Romanțe, jazz, muzică ușoară până chiar la populară și alte melodii foarte complicate ale altor interpreți. În acest an eu cred că este o chestiune de noroc”, explică artistul care se pregătește acum de un mare concert de autor la Palatul Național.  

 

„În fiecare an se găsesc 50 la sută din public care vor spune că piesa este potrivită și alți 50 de procente care spun că nu este. Poate doar în cazul celor de la Zdob și Zdub mai mulți au fost de acord cu piesa, dat fiind celebritatea peste hotarele țării și specificul lor. Interpretul muncește mult, investește mult pentru ca presa să întoarcă, indiferent de rezultat, totul în sens negativ. Spre exemplu, cred că locul 11 pentru Moldova este ca și 1 – deci trebuie mereu să ne bucurăm, dacă ne gândim cât de puțin investește țara în acest concurs și în promovarea interpretului”, spune Adrian din experiența sa deja dublă de pregătire pentru selecția națională a acestui concurs.

 

Adrian Ursu a avut ceva de spus și la capitolul concurență, dar și despre prestația în de la preselecție a lui Boris Covali: „Cred că piesa de anul trecut a lui Boris era mai bună, însă era destul de ok și aceasta. Părerile sunt mereu subiective. M-am convins că decât să investești în Eurovision, mai bine investești într-un concert sau videoclip. Oricum situația nu se schimbă cumva, poate doar în cazul Zdubilor a fost mai bine. La nivel European, mai mult decât o lună de concerte mai intense, nu cred că sunt mai multe avantaje. Dacă vine acasă cu un loc bun, moldovenii îl vor aprecia și îl vor solicita”.

 Adrian Ursu

Dacă va mai participa cu o piesă pentru ESC, Adrian ne-a zis: „Nu sunt categoric, dar spun cu siguranță că nu voi mai investi foarte mult în Eurovision. Vin, cânt și dacă trec, e ok. Nu-mi pun foarte multă speranță”, crede acum artistul.

Foto: Freshfm.md, Facebook.com