Ce știm despre cașcavalurile pe care le găsim pe rafturile din magazine? Să fie oare ele naturale? Cel mai probabil că nu! Iată o rețetă care te ajută să prepari acasă un cașcaval sută la sută natural. 

Ingrediente

1 litru de lapte

1 lingură de sare

200-300 ml de smântână

3 ouă

Mod de preparare:

Puneți sarea în lapte și dați la foc.

Bateți smântâna și ouăle.

De îndată ce laptele începe să fiarbă, adăugați amestecul de smântână și ouă.

Puneți la strecurat compoziția după ce aceasta se îngroașă, separându-se de zer.

Lăsați să se scurgă bine zerul.

Peste câteva ore poate fi servit cașcavalul obținut.

Nota bene: Dacă o să adăugați puțină cucurma, atunci cașcavalul va avea culoarea galbenă mai pronunțată. Puteți, de asemenea, experimenta cu diferite verdețuri cum este mărarul. Dacă vă doriți un cașcaval mai pufos, adăugați bicarbonat de sodiu în amestec.

Sursa: cyd.ro

Distribuie articolul: