Bebeluşii preferă melodiile unor artişti precum Adele, Rihanna şi Bruno Mars în defavoarea cântecelor de leagăn, conform unui sondaj efectuat pentru o companie de jucării. Află ce cântece ascultă micuții.

Dintre artiștii ale căror melodii sunt difuzate la radio și televizor, bebelușii o preferă pe Adele, alături de Bruno Mars, Rihanna, cu „Umbrella” și Robie Williams, cu „Angels”, informează dailymail.co.uk.

Sondajul, efectuat pentru o companie de jucării, câştigătoare a premiului pentru jucăria anului în Statele Unite ale Americii, cu jocul muzical Simphony in B, a chestionat un număr de 2.000 de părinţi în privinţa preferinţelor muzicale ale bebeluşilor lor. Conform sondajului, cele mai populare cântece printre copii sunt „Someone Like You”, cântat de Adele, și „Just the Way You Are”, interpretat de Bruno Mars.

bebe asculta Muzica

Din topul cântecelor moderne îndrăgite de copii mai fac parte „Sweet Child of Mine” a formaţiei Guns ‘N’ Roses, „I Knew You Were Trouble”, cântată de Taylor Swift, şi „Next to Me”, a lui Emeli Sande.

Studiul a arătat că 88 % dintre copii ascultă cu plăcere muzică, iar jumătate dintre ei preferă o melodie pop în locul unui cântecel pentru copii sau de leagăn.Astfel, 85 % dintre părinţi au afirmat că, în cea mai mare parte, bebeluşii lor preferă cântece din spectacolele de televiziune pentru copii.

„Este absolut firesc ca părinții să cânte melodii mai moderne copiilor lor. Suntem înconjurați de muzică în fiecare zi, fie la radio, fie la televizor sau în filme, iar când auzi un cântec de mai multe ori, ajungi să îl fredonezi fără să îți dai seama. S-a demonstrat că acei copii care ascultă muzică vor deprine mai ușor abilitățile lingvistice, iar muzica și poeziile îi ajută pe copii să se liniștească”,  a declarat directorul Jonathan Thorpe, de la compania John Crane Ltd, distribuitoare a jucăriei Symphony in B.

Sursa: Mediafax, Wowbiz

Distribuie articolul: