Vă vine să credeţi că, la cât e de subţirică, Adela Popescu este o gurmandă în toată regula?! Mănâncă orice, cu poftă, şi nu lasă nimic în farfurie. „Ce norocoasă!”, aţi putea spune și probabil că este! Vezi mai jos ce a dezvăluit actrița celor de la click.ro.

Dintotdeauna a fost slăbuţă şi, paradoxal, o mâncăcioasă. Îşi aminteşte că în copilărie, pe când alţi copii strâmbau din nas la mâncare, ea nu le dădea bătăi de cap părinţilor, la acest capitol. „Eram atât de mâncăcioasă, că niciodată nu lăsam nimic în farfurie. Am copilărit la ţară şi alimentele erau curate, naturale. Plantele erau îngrijite de părinţii mei, brânza şi ouăle le luam din sat etc. Aşa că nu aveam nevoie de alte reguli şi restricţii alimentare”, povesteşte actriţa.

11-bucatarie-2_1

Mai târziu, a venit la Bucureşti şi a trebuit să fie mai grijulie de unde îşi cumpără mâncarea. În rest, şi-a păstrat obiceiul de a mânca tot din farfurie. „Deci, mănânc mult şi cu poftă. Masa mi se pare cel mai frumos moment al zilei”, a recunoscut Adela.

De siluetă nu-şi face probleme. Dintotdeuna a fost slabă, aşa e firea ei. Are arderi puternice şi este şi o fire extrem de activă, astfel că nu-şi face probleme că s-ar depune colăcei sau că ar lua proporţii. Dimineaţa şi-o începe cu o cană de apă şi lămâie, iar după o pauză de 15 minute mănâncă. Nu are o regulă pentru micul dejun. „Omletă, salată, pâine prăjită… Sau fructe. Dar niciodată împreună”.

11231807_1033892053306755_2368838096205292529_n

În rest, este adepta mâncărurilor simple, cu gust şi, bineînţeles, săţioase. „Nu pot spune «nu» unei porţii de cartofi prăjiţi cu un ou ochi şi cu brânză rasă deasupra”, a declarat ea, sâmbătă (16 mai), în emisiunea Dianei Bart de pe Prima Tv, Click! poftă bună.

De altfel, stilul ei alimentar e destul de dezordonat. Tot pe drumuri, repetiţii nesfârşite, filmări, întâlniri… Foarte rar se întâmplă ca pauza de masă să fie la aceeaşi oră. „Tocmai de aceea nu-mi lipseşte niciodată o banană din geantă. Iar dacă sunt obosită şi am nevoie să mă pun pe picioare, înlocuiesc cafeaua cu un fresh de portocale. Face minuni”, mai spune Adela.

11-bucatarie-4_0
Adelei îi plac mult şi verdeţurile de primăvară, pe care le foloseşte la delicioasele ei salate. De gătit, nu prea găteşte, cu toate că şi-a propus să dea mai des prin bucătărie. Nu de alta, dar în curând va fi femeie măritată, şi ar fi cazul, după cum recunoaşte, râzând, Adela. „Eu prefer să mănânc, nu să gătesc. Totuşi, atunci când o fac, îmi iese foarte bine”, se laudă ea.

11-bucatarie-3_0

Spre exemplu, niciunde nu a mâncat paste cu legume şi sos roşu mai bune decât ale ei. Salatele îi ies, de asemenea, foarte bune. Ştie după ochi câtă lămâie, sare sau ulei să pună. Mult mai plăcut şi mai distractiv este să gătească împreună cu iubitul ei, Radu Vâlcan, care se pricepe la fel de bine. „Ne place mult să mâncăm acasă, mai ales că avem terasă şi o curte superbe”.

11-bucatarie-5_0

Reţeta lor de Ouă Benedict. Într-o dimineaţă cei doi au încercat o reţetă pe care o savuraseră de câteva ori la o brasserie din oraş – Ouă Benedict. Reţeta e simplă. Au avut nevoie de chifle cu seminţe tăiate pe jumătate, sos pesto, somon la cuptor, ouă în tigaie, muştar şi roşii. Peste chifle se pune sosul pesto, bucăţele de somon, puţin muştar şi câte un ou ochi. Roşiile sunt alături, într-o salată cu ulei de măsline.

Distribuie articolul: