Perioada în care s-a pregătit să devină mamă, Adela Popescu și-a stabilit câteva reguli de care va ține cont atunci când va veni pe lume bebelușul. Vedeta și-a promis că nu va face anumite lucruri când va naște și se ține de cuvânt. Iată care-i este lista de NU:

NU îl voi neglija pe Ciu!

Pe cine, pe Ciu? Pai, Ciu este sufletul meu! Doarme cu noi în pat. Camerele de supraveghere din casă au ca scop chiar supravegherea lui. Mama lui Radu a renunțat la multă treaba pentru a rămâne cu el atunci când noi am fost plecați. Supița pe care i-o gătește poate fi foarte ușor pusă și în farfuria noastră.

După ce l-am operat de hernie de disc, am dormit jumătate de an pe saltea în living, în așa fel încât să nu fie nevoit să depună efort la urcarea în pat.
Și câte și mai câte.
Nu, cum aș putea să îl neglijez pe Ciu? Mi-e să nu neglijez bebelușul, atât de mult îmi iubesc bătrânelul astmatic cu nume caraghios.

NU voi vorbi doar despre bebe!
Ce e asta? Chiar sunt caraghioase mamele care fac asta. Sper să nu pic în aceasta pantă.. Nu, nu are cum. Imposibil.

NU voi trimite apropiaților poze cu toate pozițiile, grimasele copilului!
Maxim tatalui și, poate, bunicilor.

NU voi ține copilul în cameră cu noi!
Doamne fereste! Copilul trebuie educat de mic. Am citit eu că așa îl ajuți să ajungă un adult independent. Și-n plus, viața mea și a lui Radu nu trebuie să se învârtă doar în jurul copilului.

NU îl voi lua în brate când plange!
Se numește proasta educatie. Eu voi fi tranșantă și nu mă voi sinchisi când va plânge cu lacrimi de crocodil. Voi putea chiar să îl las singur în cameră, chiar urlând, fiind convinsă că până la urmă se va lămuri ca „nu ma face el pe mine”.

NU voi cere ajutorul bunicilor!
Noi ținem la intimitatea noastră. Și ce poate fi atât de greu în creșterea unui bebeluș. Îl schimbi, îi faci băiță, îl pui la somn, te mai joci puțin cu el, iar dacă plânge va învăța să renunțe ușor, ușor la tactica asta.

Citește continuarea pe AdelaPopescu.eu

Distribuie articolul: