El este Sabin Neagu, deși puțini îl cunosc astfel, doar apropiații și rudele. Pentru cei care preferă muzica hip-hop, el e „Omul tău” – cel care cântă ceea ce simți tu și tot ce își este mai drag. Mesajele pieselor sunt cel mai important atu al muzicii sale, iar versurile, „omul nostru” le scrie singur, inspirându-se din viață și realitățile cotidiene. Ce planuri are și ce detalii ascunde acest nume scenic, aflați din interviul de mai jos.

De ce „Omul tău”, de la ce a pornit și care este scopul numelui tău scenic?

Primele piese pe care le lansasem erau sub numele real, adică Neagu Sabin. Eram conştient că odată cu trecerea timpului va trebui să-mi aleg un nume de scenă. După ce ascultau piesele, oamenii comentau „Hey, omul nostru” sau „să trăieşti omule, avem nevoie de tine”, etc. Atunci am spus că numele de scenă „Omul Tău” va fi cel ales, asta și pebtru că sunt „Omul tuturor celor care ma ascultă şi nu doar ascultă, dar şi înțeleg fiecare vers transmis”.

 

Care sunt stilurile muzicale pe care le abordezi, de ce anume acestea?

Eu cânt Hip-Hop, asta pot cel mai bine. Am crescut cu acest gen de muzică, cu piesele lui „Nimeni Altu”, „Paraziții” şi „B.U.G Mafia”. Când ascultam piesele lor nu mă interesa atât de mult linia melodică, ci versurile care răsunau pe beat. Încercând să scriu versuri, ceva ani în urmă, nu-mi reuşea. Scriam nişte lucruri uşoare, caracteristice vârstei de atunci. Însă după decesul Mamei mele, viața mi-a aplicat o lovitură în plină figură – fapt care m-a învățat multe. Am început a scrie altfel, mai matur şi am devenit foarte responsabil pentru ceea ce fac. Mi-am spus că voi încerca să transmit tuturor problemele cu care ne confruntăm zi de zi. Pentru că anume prin acest gen de muzică eu pot să spun deschis ce dreg şi ceea ce mă reprezintă, ce pot face pentru ai mei oameni!

Alături de Ombladon, Membru al trupei Paraziții!

Alături de Ombladon, Membru al trupei Paraziții!

De fapt, când ai descoperit că vrei să comunici prin muzică, ce te leagă de această pasiune?

Am crescut cu acest gen de muzică. În acest gen de muzică găseşti multe persoane ce-au diplome în şcoala vieții, ce-au văzut mult prea multe; oameni buni, ce-şi găsesc alinarea în muzică. Noi tot ce facem este din plăcere. Am fost foarte inspirat după ce mi-am pierdut Mama, prima piesă pe care am lansat-o se numeşte „Pentru Mamă” și este dedicată în totalitate Mamei mele. Am fost inspirat şi am spus că voi discuta prin muzică cu lumea, cât mai deschis, pentru ca alții să nu repete multe greşeli pe care eu le-am făcut. Să luptăm pentru visele noastre. Să nu aşteptăm să ne cadă din cer ceva – de acolo cad doar picaturi de ploaie şi uneori fulgi de zăpadă. Muzica e singurul mod în care pot să mă fac auzit.

Muzica Hip Hop ascult de mai bine de 7 ani… însă am lansat prima piesă acum un an. Mi-am adunat multe gânduri ce la final au fost lovite de o furtună şi au început să se verse pe beat-uri.

Crezi că are viitor în Moldova muzica promovată de tine?

sabin 2Îmi pare rău să spun, dar la noi lumea e cam indiferentă, preferă să asculte nişte piese în care se repetă acelaşi vers 10 ori timp de 2 minute şi nu apreciază adevăratele povești. Material bun este pe piață, piese frumoase au Traian, eLegancE, Unda Comună și alții, însă nu exista interes-ul din partea oamenilor. Trăim perioada în care lumea preferă să asculte manele şi piese de doi bani, dar nu conștientizează că Hip-Hop-ul poate schimba mentalități, tocmai de asta cred că moldovenii îl ignoră. Vrea ca în primul rând tinerii să plece urechea la muzica hip-hop și să încerce să înțeleagă sensul – atunci schimbarea va veni de la sine, anume prin ei.

Ce planuri de carieră ai, dar și pentru 2016 în general?

Planurile, atât pentru 2016, cât şi la general vorbind sunt mărețe. Anul 2016 e unul mai special pentru mine, planific să lansez primul meu album până la începutul verii. Primele concerte prin Moldova şi am ceva înțelegeri în câteva oraşe din România. Albumul se va numi „Goana după vânt”. Prin această metaforă vreau să spun că în zilele noastre oamenii sunt mereu în goană după averi, bani, mașini luxoase, lucruri materiale, dar nu observă trecerea anilor şi mai ales viața din ei. Să nu alergăm după nimicuri – nu câștigăm multe din asta. Trebuie să avem grijă de noi și de sănătatea noastra, să luptam anume pentru ceea ce dorim să obținem cu adevărat.

sabin 3

Doresc să fiu auzit de cât mai multă lume, e dorința mea… Pentru că fiecare vers cântat este scris cu gândul la oameni, la ce vor gândi oamenii despre piesa. Tocmai de asta doresc ca oamenii să-mi asculte piesele. Lumea are nevoie de muzică de viață.

Ce muzica asculți tu acasă, în mașină, ce cânți în baie?

Cânt şi acasă, și în maşină… tot hip-hop: „Nimeni Altu” este favoritul meu, el e „Doctorul Hip-Hop-ului Românesc”. Probabil câte inimi a salvat „Nimeni Altu” nu a salvat un medic corupt din Moldova. E primul exemplu în ceea ce fac: „Când n-ai pe nimeni, mă ai pe mine şi să ştii,/ Te voi susține prin muzică orice-ar fi…” (Nimeni Altu).

sabin omul

Scrii singur piesele, cu cine dintre autori mai colaborezi? Cu cine de la noi sau de peste Prut ți-ai dori să realizezi ceva?

Textele le scriu singur. Am o soră care la fel scrie versuri de mai bine de 10 ani, așa că fiecare text al meu trece şi pe la ea. Pentru că sunt constient ca are mai multa experienta in acest domeniu. Singurul text scris împreună cu ea este „Goana după vânt”. Dintre artiștii de la noi, mi-aș dori colaborări cu băieti care au mesaje puternice, care prind la public: Traian, Unda Comună sau eLegancE. Cu eLegancE chiar pregătim o colaborare pentru albumul meu. Sperăm să iasă o treabă bună.

Cât privește cei de peste Prut, lumea e mult mai receptivă şi am mai multe persoane cu care colaborez. Pregătesc o piesă cu un baiat pe care tot de mult timp îl ascult, îi spune Rappa. Mai sunt două proiecte cu două voci feminine, dar mai multe detalii nu pot să vă dau acum. Desigur mi-aș dori foarte mult o colaborare cu maestrul „Nimeni Altu” şi sunt conștient că dacă o să muncesc şi o să tind spre asta, voi obține.

sabin 1

Dacă ar fi să cânți cuiva așa ca să cunoască țara noastra, despre ce și cum i-ai cânta?

„Acolo este țara mea/ Şi neamul meu cel românesc!” a spus-o un mare om, patriot al poporului român, Tudor Gheorghe. Peste tot unde aș merge, aș vorbi despre Moldova ca fiind clar „sora mai mică a României”. Aș vorbi despre basarabenii de prin sate, uitați din pacate, aș spune despre campiile noastre, despre momentele de glorie istorică, despre țara noastră în care se pot scrie și face foarte multe chestii frumoase. Iar la final le voi cânta, așa cum știu mai bine.

Foto: Omul Tău

Distribuie articolul: