Din banii pe care îi avea în buzunar, a cumpărat maşini de cusut. Toţi îl priveau straniu, deoarece nu înţelegeau la ce-i vor folosi. Când a decis să coase, primul lucru pe care l-a făcut a fost să o sune pe mama sa și să întrebe: „ spune-mi, cum se pune aţa în ac?”. Născut într-o familie de profesori, Vitalie Burlacu, pornise pe calea medicinii. Dar, deoarece ştia ce vrea de la viaţă, a schimbat un ac de injecție, pe un ac de cusut.

A creat primele huse pentru telefoane mobile. Era accesoriul solicitat, dar şi uşor de început pentru un neştiutor. Perseverenţa şi insistenţa au fost pilonii pe care s-a bazat atunci, când multe lucruri păreau imposibile de realizat.

Au urmat ani de muncă insistență, de studii aprofundate în unele domenii şi deoarece era susţinut de cei apropiaţi, a reuşit. A cucerit piaţa autohtonă cu propriul brand, iar recent au făcut şi cu primul export în Italia. „Afacerea este un lucru, la care te gândeşti mereu, mai ales dacă ştii ce vrei. Nu poţi crea un model pentru toate ţările”, spune Vitalie, şi povesteşte cât de important este să înţelegi psihologia consumatorului.

Am creat un model de genţi pentru Italia, iar câteva le-am lăsat pentru ţara noastră. Dacă acolo sunt la un mare succes , atunci la noi de o perioadă îndelungată, stau neatinse.”

Firea ambiţioasă, ce-l caracterizează, îl face şi mai orientat spre rezultat şi muncă asiduă. Nu recunoaşte concurenţa, doar faptul că nu face faţă nevoilor oamenilor. Asta, însă, îl fortifică şi mai mult şi îi generează idei noi. Huse, genţi, mănuşi, centuri – toate astea le găseşti la el. Diferite modele şi fără un ideal concret.

Mama şi soţia, sunt cele două femei, care îi simt tonalitatea respiraţiei şi sunt mereu în preajma lui. Cu toate că fiecare îşi are însărcinarea sa. Mama spune că fără acordul fiului, nu se face nici o schimbare.

Chiar de este muncă de echipă, decizia îi aparţine în totalitate. Şi asta nu din cauza neîncrederii, ci din motiv că orice detaliu contează. Este la curent cu tot ce se iniţiază. A pornit de mână cu intuiţia şi l-am urmat, ca să-l susţinem. “

Deşi, a iniţiat afacerea de unul singur, îşi doreşte să o transforme într-un business de generaţie. A mai făcut un pas. Acesta, însă, a fost în faţa altarului și luat-o pe Ludmila de soţie, care acum este persoana de nădejde. Fiul lor are deja, gust, idee, rafinament şi chiar obiecţii.

„Văd în el deja un director, care va conduce mai bine afacerea decât o fac eu. Este mai uşor să te inspiri din ceva creat şi să vii cu corectări, decât să fii la început de cale” spune Vitalie.

Serviciul îi consumă aproape tot timpul de care dispune. Şi-a luat angajamentul să-şi ducă feciorul dimineaţa la grădiniţă, deoarece îl va vedea doar seara târziu, şi deseori doar sărutându-l prin somn. Recunoaşte că familia trebuie întreţinută nu numai financiar, dar şi alimentată emoţional.

Acestă parte îi revine mai mult soţiei sale, pe care o compară cu dulceaţa şi nectarul unei flori. „Noi, bărbaţii, deseori nu observăm femeia. Ea merită mai multă atenţie, deoarece se poate ofili, asemenea unei flori. Fizic am reuşit să-mi eliberez duminicile, pentru a aparţine familiei, dar nu pot spune că fac asta şi la nivel mental”, spune Vitalie, deşi îşi iubeşte familia la nebunie, dar, care are un scop binedefinit, care uneori nu-l părăseşte nici în somn.

Vitalie consideră că secretul succesului este bazat pe încrederea în sine, dar şi pe munca, care, de multe ori, te poate consuma total. „Dar, dacă crezi în ceea ce faci şi ai bucuria oamenilor, atunci se merită.”

 Foto: arhiva personală

Distribuie articolul: