Actrița britanică Kate Winslet s-a lăudat mereu cu forme voluptoase și a demonstrat acest lucru chiar și în timpul filmărilor pentru celebra peliculă Titanic. După ce a devenit mămică pentru a treia oară, însă, vedeta s-a îngrășat simțitor și chiar a fost surprinsă de paparazzi în timp de își etala formele la plajă, în Noua Zeelandă. După acele fotografii compromițătoare, Kate s-a pus pe slăbit și a dat jos peste 20 kg datorită unui ingredient magic.

Kate este împotriva tuturor dietelor drastice și a înfometărilor care aduc rezultate de scurtă durată, de aceea a reușit să slăbească folosind o altă metodă: fără stress emoțional și fără a-și afecta sănătatea.

Cea care ajutat-o să-și găsească o metodă eficientă de slăbit este nimeni alta decât nutriționista și naturopatul Elizabeth G.Gibaud. Aceasta posedă o experineță în domeniu de peste 30 de ani și îi este de ajuns să vadă doar culoarea pielii pacienților săi, pentru a le putea stabili un diagnostic. Elizabeth a conceput pentru Kate o dietă specială, baza căreia este formată din semințe de chia.

foto: Splash

foto: Splash

Semințele de chia sunt recunoscute pentru componentele lor importante și sunt folosite deja de mii de ani, chiar dacă au redevenit populare abia recent. Acesta, practic, nu posedă miros și gust, de aceea pot fi adăugate cu ușurință în orice fel de mâncare sănătoasă.

Acest tip de semințe se face vestit prin faptul că pot trata organismul de diferite afecțiuni și în special de celulită. Semințele de chia sunt recunoscute în special în dietele anticelulitice și asta, pentru că stimulează foarte bine flora și mucusul digestiv, distrugând și bacteriile patogene. Pe lângă asta, ele contribue și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, fiind foarte bogate în antioxidanți. Semințele de chia contribuie și la regenerarea celulelor organismului, contribuind la sporirea sănătății și tinereții, în general. Acestea mai conțin acizi Omega- 3 și Omega-6, grație cărora sistemul cardiovascular funcționează perfect, iar datorită fibrelor, contribuie și la eliminarea tuturor toxinelor acumulate în organism.

foto: smallbitsofloveliness.blogspot.com

foto: smallbitsofloveliness.blogspot.com

Semințele de chia conțin și fibre solubile, care, asociate fiind cu lichidele, contribuie la întărirea de cel puțin 9 ori a stratului protector de mucus din stomac, încetinind absorbția de glucide. Cu cât mai puține glucide vor fi absorbite de stomac, cu atât mai puține calorii vor fi folosite de către organism.

Savanții argentinieni au verificat efectul semințelor de chia în organismul șoarecilor, stabilind că rozătoarele care au consumat și semințe de chia, pe lângă mâncarea obișnită, au rămas cu mai puțină grăsime viscerală și nu s-au îngrășat. Semințele de chia neutralizează foarte bine senzația de foame, deoarece conțin multe fibre.

Grație dietei cu semințe de chia, Kate Winlet a slăbit cu tocmai 20 de kilograme în doar 3,5 luni. Actrița a slăbit cel mai mult în prima lună: cu tocmai 8 kilograme. Doza zilncă recomandată este de 25 de grame de semințe.

foto: fanpop.com

foto: fanpop.com

Distribuie articolul: