Kate Winslet a făcut mărturisirea cu ocazia noului film, „The Mountain Between Us” (în traducere, „Muntele dintre noi”) , în care partenerul de peliculă Idris Elba o scoate dintr-un râu. Ea zice: „A fost foarte greu pentru el, nu știu cât cântăresc, nu m-am cântărit de 12 ani.” 

Scenă din filmul „The Mountain Between Us”

Scenă din filmul „The Mountain Between Us”

În ultimii 20 de ani, Kate Winslet a purtat mărimile 40,42, 44. Mai mulți antrenori de fitness au recomandat ocolirea cântarului. Antrenorul personal al atleților și vedetelor, Rich Tidmarsh a declarat pentru The Independent: „Nu ar trebui să pierdeți în greutate, în ideal ar trebui să vă doriți să mențineți greutatea în timp ce deveniți mai mici. Dacă vă doriți un mod sănătos de viață, ar trebui să câștigați mușchi și să pierdeți grăsime, de aceea devenind mai mic nu înseamnă că deveniți neapărat și mai ușor.”

fat-loss

Mușchii sunt mai grei decât grăsimea, deci cântăresc mai mult. 500 de grame de grăsime ocupă mai mult loc decât 500 grame de mușchi. „Mușchii sunt de trei ori mai denși decât grăsimea, deci ești mai greu. Aceeași greutate de grăsime peste mușchi va ocupa 19 la sută mai mult spațiu pe corp. De aceea noi, antrenorii de fitness, recomandăm măsurarea cu centimetrul în locul cântăritului”, explică antrenorul personal Nicola Addison.

Așadar, recomandarea specialiștilor este să nu vă obsedați în legătură cu cifrele pe care le-ar putea arăta cântarul, ci urmați o dietă sănătoasă și faceți sport. Dacă țineți totuși la rezultate, măsurați cu centimetrul și nu cântăriți kilogramele. 

Sursa: independent.co.uk

Distribuie articolul: