Încă nu ți-ai făcut planuri pentru săptămâna viitoare, dar vrei să o petreci într-un mod cât se poate de interesant? Un spectacol la Teatrul Național „Mihai Eminescu” poate reprezenta ideea perfectă. Urmărește programul pentru toate gusturile și preferințele.


Marți, 7 februarie, ora 18:30 – „Storcătorul de fructe”

Un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiaţi care îşi vorbesc dar nu se pot face auziţi; o montare ce doreşte a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubeşti şi să înţelegi!

Miercuri, 8 februarie, ora 18:00 – „Amorul dănțuie și feste joacă”

Un spectacol realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Joi, 9 februarie, ora 18:00 – „În ochii tăi fermecăori”

Producția “vorbeşte” tulburător despre iubirea interzisă, pătimaşă, de neatins; transmite dramaticsetea de pur şi ideal, de necunoscut şi de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chişinău). În ritm de tangou şi romanţă eternă,  aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, “ru­soai­ca” din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,”pe veci pierdută, pururi adorată” adulmecată în toate  făpturile întâlnite.

Vineri, 10 februarie, ora 18:00 – „Cântec de leagăn”

O dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

Sâmbătă, 11 februarie, ora 18:00 – „Hronicul Găinarilor”

Două secole de amărăciune și-au pus amprenta pe noua producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc. Bucuria celor amărâți de a fi rezistat în fața cruzimii istoriei, de a fi supraviețuit unui șir de orori „îndulcește” substanța dramatică a spectacolului jucat în premieră absolută, trei seri la rând, pe 28 februarie, 1 și 2 martie, cu săli arhipline.

Duminică, 12 februarie, ora 18:00 – „Cafeneaua” – spectacolul fiecăruia și al tuturor

Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău organizează o reprezentaţie cu piesa “Cafeneaua” în regia lui Horaţiu Mălăele. Cafeneaua – O bufonadă amară, ce ne propune povestea unei familii americane: Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. Protagoniştii spectacolului sunt mari actori ai scenei româneşti: Emilia Popescu, Dana Dogaru şi Horaţiu Mălăele.

O comedie în care râsul capata gustul sarat al lacrimilor. Un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. Pe parcursul comediei, râsul va căpăta gustul sărat al lacrimilor, dominant fiind spectacolul despre viaţă, iubire, trădare şi singurătate. Horaţiu Mălăele transformă o dramoletă americană mofluză într-o explozie de umor şi de emoţie. „Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile si nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglinda vie şi spăimântătoare a vieţii noastre pe pământ.” – Horaţiu Mălăele

Bilete găsiți la Casele Teatrului sau 

online pe iTicket.md