Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va juca 3 spectacole în memoria marelui actor Mihai Curagău. O frumoasă inițiativă a fost lansată anul trecut de teatrul în care a jucat o viață Mihai Curagău și s-a întâmplat în timpul prezentării filmului „Miliard”, creat de producătorul Sergiu Cumatrenco jr. Aceștia și-au propus să adune suma necesară pentru a instala un monument în memoria actorului.

Evenimentul s-a produs la doi ani după plecarea la cele veșnice a marelui actor Mihai Curagău, protagonistul principal al peliculei cinematografice, care nu a reușit să-și vadă rezultatul acestei creației artistice. În cadrul lansării filmului, autorul peliculei și actorii Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”, în frunte cu directorul artistic, Alexandru Grecu, au decis să colecteze 200 de mii de lei. Este suma necesară pentru instalarea unui monument în memoria actorului. Zecile de admiratori ai creației maestrului, întruniți la eveniment, au avut posibilitatea să doneze bani pentru realizarea acestui proiect de suflet, menit să înveșnicească memoria Maestrului pentru generațiile de azi și de mâine.


Conform proiectului, urmează să fie creat un mic memorial, care va prezenta statuia maestrului din bronz, aceasta având un QR cod. Astfel, orice turist va avea posibilitate să scaneze și să afle informațiile necesare despre această personalitate marcantă a artei teatrale naționale.

Timp de un an, grație eforturilor depuse de acești entuziaști a fost adunată aproape o jumătate din suma preconizată. Colegii de la „Satiricus”, teatrul în care Mihai Curagău a muncit din anul 1990 și până în ziua decesului, au decis să facă totul pentru a instala acest monument – o compoziție artistică, în fața Teatrului, pe strada Mihai Eminescu.

În săptămânile ce urmează, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va juca trei spectacole de referință, mult apreciate și iubite de maestrul Mihai Curagău. Astfel, pe 21 decembrie, va fi prezentat spectacolul „Hamlet” de W. Shakespeare,  pe 12 ianuarie  – „Maestrul și Margarita” de M. Bulgakov și pe 21 februarie – „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale. Încasările de la aceste spectacole, precum și alte donații individuale sau colective vor merge la finalizarea proiectului de realizare și instalare a monumentului.

Să fie într-un ceas bun!

Distribuie articolul: