Formația The Peeno a fost înfiinţată în anul 2013, luna aprilie, însă pe parcursul scurtei sale existențe a reuşit să creeze un repertoriu de mai mult de 20 de piese.
Prima sa apariţie a avut loc în luna februarie a anului 2013. Până în prezent formaţia are în jur de 50 de ieşiri în scenă, la care se adaugă emisiunii de televiziune şi radio.
Repertoriul formației conține piese pop cu influențe din folk, rock, jazz, blues, funk, flamenco etc.


Componenţă formației:
Voce: Vera Ţurcanu (Absolventă a Academei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea Actor de Teatru și Cinema).
Mihai Fulga (Masterand Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea – regie. Regizor si actor.)
Tobe: Cristian Condrea (absolvent U.S.M., facultatea Istorie și Filosofie)
Chitară:Alexei Gonciar
Chitară bas: Denis Vieru

Ideea formării unei trupe s-a născut demult, insă soliștii, Vera Țurcanu și Mihai Fulga, au intâlnit impedimente în înfăptuirea acestui vis. Solistul a spus că era în acel moment în ultimul an la universitate și pe lângă aceasta nici nu avea cunoscuți în sfera muzicii. Aceste lucruri au și stagnat evoluția formației pentru o perioadă. Însă acum echipa se poate mândri cu un repertoriu destul de impunător.

Întrebat de redacția pentruea, ce semnifică denumirea formației, solistul a declarat că aceasta reprezintă o taină a trupei: „Există o istorie a formației noastre de la care a provenit această denumire, nu am divulgat-o în nici un interviu anterior și am vrea să ramână la fel și mai departe, nu pentru a atrage atenția publicului sau a mass-mediei, dar pentru a păstra acest lucru în interiorul echipei”, a susținut Mihai Fulga.

 

Compozitorul și textierul pieselor este chiar solistul trupei: „Scriu de mult, toți care mă știu o să vă spună că scriu versuri, am scris textul și am compus muzica la toate piesele noastre”, a declarat Mihai.
Echipa a lansat ieri videoclipul piesei „Poate”, regizor fiind prietenul solistului, Roman Burlaca. Ideea tânărului regizor le-a plăcut membrilor formației și aceasta a fost acceptată, însă cu unele adaptări.

 

Întrebat dacă piesa a mai fost lansată și în alte țări, solistul spus că nu: „Așteptăm piesa să prindă rădăcini la noi, să vedem dacă place publicului, ca mai apoi să mergem cu ea mai departe. Cu piesele în limba română vom încerca să ne lansăm și în România, dacă vom avea piese în alte limbi nu excludem faptul că vom merge mai departe.”. Acesta a mai subliniat faptul că publicul autohton nu este pregătit pentru stilul de muzica care este abordat de formație: „Chiar dacă suntem susținuți de public, oricum în Moldova majoritatea oamenilor preferă să asculte muzică folclorică.”

Sperăm că formația „The Peeno” ne va încânta cu noi piese, dar până atunci vă îndemnăm să urmăriți videoclipul nou lansat.

Distribuie articolul: