Acneea este una dintre cele mai neplăcute boli ale pielii. De-a lungul anilor cercetătorii au încercat să facă o legătură direct dintre dieta pe care o avem şi aspectul tenului. Studiile din ultimii 50 de ani au demonstrat că alimentele care au un indice glicemic mare şi laptele pot agrava acneea sau chiar pot provoca apariţia ei.

Acneea este o boală dermatologică de care pot suferă toate vârstele. În lume sunt milioane de oameni care sunt afectaţi de ea. Cauza apariţiei  este  combinaţia de prea mult sebum şi o aglomerare de celule moarte ale pielii care înfundă porii. În urma acestui proces se formează unele infecţii locale. 

Potrivit descopera.ro producţia excesivă de sebum este cauzată de fluctuaţii hormonale, lucru care explică de ce 80% dintre adolescenţi se confruntă cu astfel de probleme ale pielii. 

La începutul secolului XIX se credea că există o legătură direct între consumul de grăsimi, zahăr şi ciocolată, mai târziu, acest lucru a fost negat. Acum însă această teorie a revenit actuală şi confirmată.

Consumul de alimente cu indice glicemic mare, cele care se absorb repede în fluxul sangvin, au un efect direct asupra severităţii acneei tocmai din cauză că acestea declanşează fluctuaţii hormonale. 

În 2007 s-a făcut un test asupra unor adolescenţi de sex masculin în care li s-a permis să consume doar un aliment cu indicile glicemic mare. După ce tinerii au ţinut această dietă, aspectul pielii s-a înbunătăţit, iar pe unele locuri acneea a dispărut.

Laptele conţine şi unii hormoni care agravează acneea. Tot în 2007 alte studii au demonstrat că cei care beau mai mult lapte, au şi mai multe coşuri. Dar ce este mai grav e că cel mai nociv efect asupra pielii, o are laptele degresat, care avanseasă apariţia acneei vulgare cu 44%.

Dacă duci o luptă cu acneea trebui să te gândeşti ce pui în farfurie şi că laptele este unul din duşamnii tăi.  O piele sănătoasă este oglina sănătăţii interne a organismului.

 

Distribuie articolul: