Concursul Național de IE cusută manual- MăiestrIA a ajuns la a doua ediție în acest an! Salonul MOLDECO și Asociația KLUMEA și-au pus un scop comun - să promoveze ia autentică, modelele vechi și broderia manuală. Artizanii sau cei pasionați de cusutul iei se pot înscrie în concurs. Îi așteaptă premii pe măsură și o competiție de motive tradiționale și culori înfipte cu acul foarte strânsă.

Cei mai iscusiți meșteri de ie s-au întâlnit acum un an în această competiție și au creat o adevărată oază de tradiție la salonul molDeco, acolo unde, timp de câteva săptămâni, a fost vernisată expoziția.

„MaiestrIA” a desemnat cele mai frumoase ii ale țării. Faceți cunoștință cu autoarele lor

În ideea continuității, dar și pentru promovarea celor mai deosebite ii, cămăși bărbătești sau pentru copii, cusute în totalitate manual, după modele tradiționale, concursul de desfășoară și în acest an.

Dacă și tu brodezi IE sau cunoști pe cineva care face asta, deschide FORMULARUL și aplică pentru expoziția-concurs din aprilie 2018. Mai ai la dispoziție o lună!

Expoziția va fi lansată pe data de 5 aprilie 2018 la salonul MOLDECO și va dura până pe 21 aprilie 2018. Pe 8 iulie 2018 lucrările vor fi expuse în cadrul festivalului IA MANIA.

Câștigătorii concursului „MăiestrIA” vor obține premii oferite de Salonul MOLDECO și Asociația KLUMEA:

Locul I – 4000 lei și o vizită la două din cele mai importante Muzee Etnografice din România la Iași și Botoșani.

Locul II – 3000 lei

Locul III – 2000 lei

Simpatia Publicului – 1000 lei

Vor fi de asemenea premii de încurajare pentru tehnică deosebită, sub formă de materiale pentru a coase ie, oferite de Ioana Corduneanu și magazinul online SEMNE CUSUTE.

Foto / Video: Salon molDeco