Senzația nebună de foame este motivul de bază pentru care majoritatea oamenilor adaugă kilograme în plus. Există anumite reguli care te ajută să îi stopezi pofta de mâncare.

1. Alimentează-te regulat! Ia masa fiecare 2-3 ore. Doar atunci nu vei avea o poftă acută de mâncare, asta pentru că nu vei permite foamei să se dezvolte.
2. Folosește farfurii mai mici. E un truc psihologic, însă eficient.
3. Mănâncă lent. Savurează fiecare bucățică de mâncare. Simte-i gustul. Astfel, vei mânca mai puțin!
4. Consumă o cantitate necesară de proteine.
5. Nu consuma carbohidrați înainte de somn. Seara este perioada cea mai favorabilă pentru adunarea kilogramelor în plus. Bea în loc un pahar cu apă cu lămâie, astfel kilogramele în plus vor dispărea în timpul nopții.
6. Evită consumul excesiv de alcool. Acesta crește pofta de a consuma așa-numitele „bombe de calorii”: hamburgeri, chipsuri. Mai mult decât atât, alcoolul în sine este foarte caloric.
7. Nu păstra acasă acele alimente care te ispitesc. Mai bine umple-ți frigiderul cu legume și fructe.
8. Bea mai des apă filtrată și rece. Atunci când bei apă rece, organismul consumă mai multă energie pentru a încălzi apa la temperatura corpului.
9. Dacă ai o poftă nebună de ceva gustos, o poți stopa cu o gumă mentolată de rugumat.
10. Bucatele pe care le mănânci trebuie să-ți aducă plăcere și saț. Încearcă să gătești ceea ce va fi nu doar gustos, dar și sănătos.