Viața ne învață că nu există succes, dacă nu cunoști gustul înfrângerii. Cel puțin, despre asta este povestea unui tânăr, ce a ajuns să lucreze pentru cel mai bun bucătar al secolului 20. Dumitru Petrenko este moldoveanul, care a plecat în Franța să ajungă în bucătăria lui Paul Bocuse, iar după două eșecuri a decis să mai încerce.

„Din a treia încercare, totuși, am reușit să ajung să lucrez în restaurantul celui mai bun bucătar al secolului XX, Paul Bocuse. Acesta a fost obiectivul meu principal în Franța și sunt foarte fericit că am avut răbdare și putere să nu mă întorc din drum, atunci când în față îmi închideau ușile. De două ori mi s-a spus că încă nu sunt gata pentru un așa nivel și că îi angajează doar pe cei mai buni absolvenți ai Institutului Paul Bocuse”, a declarat Dumitru.

11951201_732243713569665_8725675619282577578_n

„Fără a cunoaște limba, într-o țară străină și fără a avea o educație profesională în culinărie, peste doi ani, am ajuns în unul dintre cele mai bune restaurante din lume. Rudele și cunoscuții mei știu prin ce am trecut. Râsetele bucătarilor locali, atunci când nu îmi reușia să tai ceapa pe milimetri și farfuriile, care zburau spre mine de la bucătarul-șef. Credeam că asta se întâmplă doar în filme, dar nu, asta e viața mea și eu singur sunt regizorul, voi puteți la fel.”

13819_473516412813545_3012809153166841961_n

„Voi ține minte pentru totdeauna ziua când s-a terminat perioada mea de probă, iar bucătarul-șef a spus că mă angajează. Am luat repede bicicleta și m-am îndepărtat suficient de restaurant, ca să pot țipa cât mă țin plămânii. Au fost cele mai puternice emoții pe care le-am avut în cei 30 de ani de viață. Am ajuns mai aproape de visul meu și asta este cel mai important. După o asemenea școală a veții, se poate de lucrat în orice restaurant din lumea aceasta”, a conchis moldoveanul.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: