La începutul lunii noiembrie, echipa de designeri Soulmates pleacă la Oxford Fashion Week cu noua lor colecție „Zbor”, de aceea, pregătirile sunt în toi. Fetele și-au completat colecția din 6 piese cu toate accesoriile necesare: bijuterii, îmbrăcăminte exterioară, genți de la Ieromonahul Savatie Baștovoi și încălțăminte de la papucarul Valentin Frunză, iar tot de ce au nevoie acum este susținerea noastră. Ce ne mărturisesc fetele, înainte de marele eveniment de modă, aflăm chiar de la ele!

„Logo-ul nostru s-a schimbat doar grafic, deoarece din start am ales pasărea, ca simbol al sufletului și ulterior al grupului nostru.  Am simțit necesitatea unor schimbări, ca proiecția schimbărilor noastre interioare.

„Zbor” – Denumirea noii colecții, este rezultatul aspirațiilor noastre sufletești, dar a devenit oarecum și profetică.

Colecția conține tot 6 piese – asta fiind condiția organizatorilor de la Oxford, dar din cauza că se apropie sezonul rece, am hotărât sa adaugăm și îmbrăcămintea exterioară. De asemenea, suntem foarte mândre de faptul că Ieromonahul Savatie Baștovoi a acceptat colaborarea cu noi și a creat câteva genți special pentru colecția noastră. La fel, iî mulțumim domnului Valentin Frunză, care ne va oferi încălțămintea pentru delfileu. Lucrările dumnealor vor completa colecția, aducând-o modul în care demult am visat s-o vedem.

Nu suntem adeptele rochiilor de mireasă de tip „prințesă”, deci rochia de mireasă de la Soulmates nu s-ar deosebi radical de alte ținute create de noi. Totuși, vom păstra culoarea albă ca element defintoriu al mireselor. În ceea ce priveste accesoriile, desigur optăm pentru alegeri mai îndraznețe și mai puțin tradiționale pentru acest tip de eveniment – nunta.

„Accesoriul” obligatoriu al ținutelor Soulmates este libertatrea interioară și încrederea în sine. Restul variază în funcție de persoană.

Citându-l pe Savatie Baștovoi, geanta își propune să atingă trei obiective: primul – să fie un obiect frumos; doi – să fie un obiect inovațional și trei – ca elementele de nou să nu fie gratuite, ci să îndeplinească o funcție utilă. Toate cele trei obiective au fost atinse. A rezultat un obiect în premieră – este vorba de o geantă-planșet pentru graficieni, foarte elegantă și practică, putând fi purtată atât ca ghizdan, cât și pe umăr sau de mâner. Practic, avem o mapă rigidă de dimensiuni A3, în care încape blocul de hârtii pentru studiu, geanta putând fi folosită și ca planșă de genunchi pentru studiu în oraș sau în natură. Pe față, geanta este prevăzută cu un evantai de lațuri de piele în stilul curelelor vânătorești, doar că în loc de cartușe, ele susțin un evantai de pensule și creioane care pornesc dintr-un buzunar aplicat pliant care are și el două funcții: aceea de a susține pensulele și aceea de a încăpea tubul de cerneală sau alte culori. Evantaiul de pensule, care stă pe fața genții, creează un semicerc asemeni unei cozi de pasăre, zborul fiind tema colecției propuse de Soulmates pentru Oxford”, ne-au mărturisit tinerele creatoare Soulmates.


Călătoria la Oxford Fashion Week a fost câștigată de câtre tinerii designeri în cadrul concursului Mândria, de la festivalul IA MANIA 2014. Olga, Irina și Valentina, sunt gata de călătorie, dar ar dori să primească de la voi o ultimă urare de succes și să îți mai facă niște bani de buzunar din donațiile voastre.


În plus, fetele vor organiza o tombolă cu accesorii Soulmates, vor pune la licitație una dintre rochiile din colecția ”Zbor”, iar Valeria Stoica (participantă a concursului ”Moldovenii au talent”) va susține o recital live.

Foto: SOULMATES, Ellene Mocrii, Victoria Prada, Facebook

Distribuie articolul: