65 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la deschiderea sesiunii de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, urmată de primul atelier din acest an axat pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.

Masa rotundă de lansare a sesiunii de instruiri 2019 se desfășoară, la 1 martie 2019, cu începere de la ora 9:30, la Centru European Educațional FIDES (Chișinău, str. Mușatinilor nr.1/3), și include mesaje de salut din partea inițiatorilor și partenerilor proiectului, precum și o prezentare a obiectivelor Academiei de Liderism Feminin și a mesajelor inspiraționale ale participantelor la acest proiect din sesiunile anului 2018.

Subiectele-cheie ale instruirii pentru femeile-lidere se axează pe teme precum: participarea femeilor în procesele decizionale; decizia de a candida pentru o funcție publică în Administrația Publică Locală; dezvoltare personală și liderism; motivarea pentru participarea în competiția electorală și în procesele decizionale; comunitatea și mecanisme de dezvoltare locală; dezvoltarea parteneriatelor pentru promovarea egalității de gen; buna guvernare și integritatea alesului public local; elaborare declarației de misiune etc.

Inițiatorii proiectului își propun ca această promoție a Academiei de Liderism Feminin să repete și chiar să depășească rezultatele obținute de femeile-lidere ale promoției de anul trecut, iar aceste reușite să aducă beneficii atât participantelor, cât și comunităților din care provin printr-o participare autentică și egală a femeilor în procesele decizionale.

Agenda evenimentului desfășurat în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” include, de asemenea, pentru zilele de 1-3 martie 2019, o instruire în domeniul abilitării femeilor pentru participare în procesele decizionale, susținută de experți naționali și internaționali. Proiectul este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova și este finanțat de Suedia.

Distribuie articolul: