Cătălina Ciubotaru, absolventa Liceului Teoretic Cotova, a început să apară în ultimele zile tot mai des prin interviuri şi reportaje şi asta, nu pentru că ar fi scos un nou hit sau a pozat pentru o revistă mondenă, ci pentru că a reuşit să eclipseze 28 de mii de elevi, fiind una din cei 4 absolvenţi cu 10 pe linie la BAC. În rest, e o absolventă obişnuită, căreia îi place să citească, dar şi să se distreze, care vrea să meargă la o facultate convinsă fiind în propriile ei forţe. S-o cunoaştem mai bine. 1. După Bacalaureat, brusc au început să te asalteze mai multe instituţii media, inclusiv noi. Cum te simţi să fii „în gura lumii?”
Mă simt bine. Desigur e cam neplăcut să citeşti unele comentarii, dar mă bucur de susţinerea multora. Era evident că nu voi fi acceptată de toţi

2. Cât timp ai investit zilnic în pregătirile pentru BAC?
Nu am avut zilnic acelaşi program, dar în ultimele luni, înainte de Bac, era aceeaşi rutină: mă străduiam să ofer cel mai mult timp pregătirilor şi să-mi organizez ziua în aşa fel, încât să fie productivă, iar seara să-mi pot completa planul zilei cu plusuri.

 

3. Se spune că mulţi tineri au note rele, pentru că stau toată ziua pe reţelele sociale. Tu cât timp le dedici lor?
În dependenţă de timpul liber pe care-l am: obişnuiesc să fiu des online pe reţelele de socializare, dar asta nu înseamnă că stau permanent în faţa calculatorului. Prefer să citesc sau să privesc filme.

4. Există stereotipul că cei care învaţă mult nu reuşesc să aibă timp şi pentru altceva. Tu ai avut timp sa te implici şi în alte activităţi?
E doar un stereotip, dacă te mobilizezi să înveţi, nu înseamnă că deja eşti izolată de societate. Eu am reuşit să-mi divizez timpul în aşa fel, încât să le reuşesc pe toate.

5. Crezi că un elev eminent reuşeşte să meargă şi pe la discotecă sau alte distracţii?
Reuşeşte, nu în fiecare weekend, dar ocazional- da, oricum nu poţi învăţa non-stop, iar ieşirile cu prietenii sunt cea mai eficientă metodă de relaxare şi reîncărcare cu energie pozitivă.

6. De ce crezi că toţi cei 4 absolvenţi cu 10 pe linie sunt doar fete?
Nu ştiu. Poate că fetele sunt mai dedicate învăţăturii sau au reuşit să se concetreze mai bine la test în timpul examenului.

7. Ce facultate vrei să urmezi?
Cred ca voi alege Medicina.

8. Te vezi în viitor o carieristă sau familistă?
Sper ca pe viitor să alternez aceste două aspecte, pentru că nu mă văd nici prea carieristă, dar nici “femeia care stă la cratiţă”

 

9. Ce altceva ai schimba la organizarea Bacalaureatului?
Nu cred că sunt aptă de a introduce schimbări în organizarea Bacalureatului, pentru mine, deja, e o etapă depăşită.

10. Ce mesaj ai pentru viitorii absolvenţi?
Succes, ambiţie şi încredere în forţele proprii!

Foto: facebook.com