Ea a fost probabil singura absolventă care a dormit liniştită înainte de fiecare examen de Bacalaureat. Cezara Elena Polişca, elevă a liceului Miguel de Cervantes a susţinut Bacul cu 10 pe linie, chiar dacă nu s-a prezentat la niciun examen şi asta, graţie Olimpiadelor Republicane, la care a ocupat 4 locuri de frunte. Într-un interviu acordat pentru PrimeTV, absolventa povesteşte cum a ajuns să aibă 10 pe linie din oficiu. Ea a participat la Olimpiadele Republicane, care îţi oferă posibilitatea de a nu da Bacul, în cazul în care obţii locul 1,2 sau 3. Întrebată dacă este de acord cu noua lege de introducere a camerelor de supraveghere, absolventa a răspuns: „Aceste camere ne înconjoară oriunde ne-am duce. Fac parte din viaţa noastră. Practic, suntem monitorizaţi de camere. Nu înţeleg drama care se face”.

Absolventa Liceului teoretic Miguel de Cervantes a mai menţionat că nu a copiat niciodată la vreun test şi că de mică lua meditaţii în afara orelor pentru a se simţi pregătită: „Este regretabil faptul că tânăra generaţie nu sesizează responsabilitatea acţiunilor. Dacă vom trişa la primul test de maturitate, ce vom face pe urmă? Mai bine să umble mai puţin pe la distracţii”

Eminenta liceului are uşile deschise pentru orice facultate, ea însă va păşi la toamnă pragul facultăţii de drept din Moldova, pentru că e sigură că şi la noi se face carte. Conform Regulamentului Olimpiadelor Republicane propus de Ministerul Educaţiei, absolvenţii claselor a IX-a şi a XII-a sunt scutiţi de examene, în cazul în care ocupă un loc de frunte la un obiect la care au examen.

Cezara Elena este și interpretă de folclor, încă de mică aceasta a urcat pe scena diferitor concursuri de specialitate și a concertelor de profil. Urmăriți mai jos o evoluare din 2013 a tinerei interprete.