Se numește Agnesa Pitușcanu și este originară din satul Pitușca, raionul Călărași. Aseară, a ieșit pe scena show-ului „Moldova are Talent” cu mingea de baschet în mâini și nici măcar nu trezea suspiciunea că în câteva clipe, va începe să recite niște versuri care urmau să „taie în carne vie” cu profunzimea lor. Tânăra scrie poezii, iar sursa ei de inspirație o urmărește din ceruri: și-a pierdut mama acum trei ani, astfel că nici Agnesa și nici sora ei nu s-au putut bucura suficient de grija părintească. Talentul fetei a impresionat întreaga sală, iar pe jurați i-a făcut să recunoască: tânăra merită să meargă mai departe!

Talentul meu l-am descoperit de nicăieri, fiind la o competiție în Bulgaria. După câțiva ani, mama mea a decedat. A fost foarte greu. Am înțeles că trebuie să fiu mai puternică, să mă adun, să fiu mai bună, ca să fac ceea ce n-am reușit, atunci când ea era în viață; să pot spune cu mândrie că mama mea e mândră de mine.

Când sunt foarte supărată, plec la sală. Joc basket și parcă energia asta negativă o scot din mine și după asta vin foarte liniștită acasă și mă simt mai „eu”. Îmi reușeau multe: și în taekwondo, și în basket, am fost la mai multe competiții peste hotare și în Moldova. Am foarte multe diplome, medalii și mă mândresc cu ceea ce fac, pentru că am muncit foarte mult. 

Acasă, la Pitușca, aveam trei sere și am decis să-mi ajut familia ca să câștigăm ceva bani. Eu și sora mea lucram acolo în fiecare zi: ne trezeam de la 5 dimineața și mergeam la cules ardei și roșii. Mergeam și le vindeam la piață, iar prietenii mei din oraș mă vedeau câteodată și se mirau că vând la piață. Le spuneam că da, vând la piață și nu mi-e rușine.

Am venit la Moldova are Talent în primul rând ca să-mi demonstrez mie că pot ceva și că pot mai mult decât am crezut. Da, aș vrea foarte mult să le arăt și altora că sunt în stare de ceva, pentru că exteriorul meu nu prea emană încredere. Aș vrea să demonstrez oamenilor că exteriorul nu spune nimic. Toate chestiile astea din exterior rareori spun despre ceva legat de suflet.  

În primul rând visez să am o familie și să le pot da copiilor mei ceea ce n-au putut să-mi dea tatăl meu și ceea ce n-am primit eu. Tot ce am eu acuma, e ca o lecție pe care o iau ca să pot, în viitor, să mă pun pe picioare”, mărturisește Agnesa Pitușcanu.

Nicu Țărnă a rămas impresionat de faptul că versurile pe care le-a recitat Agnesa îi aparțin chiar ei, iar Tania Cergă a apreciat vocabularul elevat al tinerei, în ciuda faptului că aceasta provine de la sat. „Acolo unde este talent, nu poți să negi. Ai de la mine un DA”, a spus interpreta.

Deși a apăsat butonul roșu de la început, maestrul Mihai Munteanu și-a dat seama că nu a apreciat corect evoluția tinerei: „Am apăsat butonul de la început, pentru că m-au influențat ori emoțiile, ori altceva. Eu spun DA”, a declarat juratul.

Agnesa Pitușcanu merge mai departe în concurs cu trei de DA.

Foto: Arhiva personală/Facebook

Distribuie articolul: