Oamenii au inventat șosetele pentru scopuri estetice și sanitare, însă un artist pe nume Aaron Johnson a văzut cu totul altfel destinația acestor articole de îmbrăcăminte! Bărbatul a sacrificat sute de perechi de șosete pentru a crea lucrări confecționate exclusiv din ciorapi și litri întregi de vopsea. Cum arată surprinzătoarele tablouri care stârnesc zâmbetul pe fața privitorului, vedeți mai jos!

Aaron Johnson transformă ciorapii vechi și buni de aruncat la coșul de gunoi, în adevărate accesorii de artă, utilizând efectele 3D utilizate cu ajutorul diferitor nuanțe de vopsea. De parcă s-ar lua în derâdere pe sine prin aceste tablouri extraordinare!

Atunci când am creat primul meu tablou din ciorapi, am avut următoarea revelație: de parcă tabloul s-ar holba la mine, omul încălțat în aceste șosete.

 

Mi s-a părut absurd, dar și surprinzător de profund! Sunt îmbibați cu transpirație, rupți de unghiile de la picioare și găuriți, dar creează un aspect artistic și forme incredibile!”, spune artistul care sacrifică sute de ciorapi în numele artei, potrivit The Huffington Post Arts.

Prin lucrările sale, artistul nu face decât să se ia în derâdere pe sine lipind și împăturind perechile de șosete după bunul său plac. Colecția de lucrări futuriste a fost denumită „Sock Painting” (picturi din șosete) și a fost realizată pe parcursul anilor 2013 și 2014, după cum informează site-ul oficial al artistului

Pentru a crea o colecție de astfel de lucrări, Aaron i-a rugat pe voluntari să-și doneze șosetele pe care nu le folosesc, pentru scopuri mărețe, artistice!

Grație platformelor online de comunicare, au reacționat zeci și sute de oameni dornici de a-și dona ciorapii unui artist. Absolut toate șosetele primite în dar de la prietenii săi virtuali au fost folosite pentru confecționarea compozițiilor artistice.

Mulți îi consideră lucrările drept niște aberații, dar arta a evoluat atât de mult în ultmii ani!

Foto: aaronjohnsonart.comgallerypoulsen.com

Distribuie articolul: