Revista britanică Restaurant a desemnat cel mai bun Chef femeie din 2017. Aceasta s-a dovedit a fi Ana Roš, din Slovenia - o femeie fără școli de gastronomie, dar cu o pasiune aparte pentru a combina ingredientele și a-i face pe oameni să se simtă acasă la restaurantul pe care îl deține!

16143487_10207318257269064_8218789186213040209_oAna a atras atenția lumii grație felului în care se afirmă la bucătăria restaurantului de familie Hiša Franko, din localitatea Kobarid (Slovenia), iar talentul său a ajutat-o să obțină întâietate în clasamentul The World’s 50 Best Restaurants, realizat de revista Restaurant.

Eroina de 44 de ani a început să conducă acest restaurant (care aparținea părinților soțului – somelier de meserie), atunci când socrul său a ajuns la vârsta de pensionare.

Ana a fost autodidactă, pentru că nu a mers la niciun curs culinar. La un moment dat, a renunțat nu doar la pasiunea pentru ski, ci și la oportunitatea de a deveni diplomată la Bruxelles doar pentru a-și continua activitatea la restaurant.

A văzut ceva special în a studia produsele locale, a face asocieri și a împruta din experiența altor Chefi ai lumii. Apoi a ceat o comunitate a fermierilor, pentru a cumpăra de la aceștia legume, fructe, pește. I-a venit chiar și ideea de a aplica idei din bucătăria țărilor vecine: Italia, Ungaria, Austria și Croația.

Ana-Ros-Chefs-Table-2

Acum, restaurantul Hiša Franko este cu adevărat o destinație în care te simți ca în ospeție la prieteni, într-un decor idilic rural, cu vedere spre priveliștile de vis din Soča Valley.

„Acest premiu a venit ca o surpriză pentru mine. E o mare responsabilitate să-l accept, mai ales că sunt bucătar autodidact, dar recunoașterea îmi oferă oportunitatea să le arăt oamenilor că Slovenia este o destinație gastronomică interesantă!”, susține slovena care în copilărie visa să devină ambasadoare în Tanzania. Acum, își amintește cu zâmbet de acel vis, pentru că a devenit ambasadoarea gastronomiei slovene.

941604

Laureata va fi premiată abia la 5 aprilie, iar ceremonia se va desfășura la Melbourne (Australia).

anahisa-franko15-ana-ros-kuhinja-13

Foto: Facebook, theworlds50best.com, Dnevniktmf-dialoguetmf-dialogueDolceVitaVIVIThe Upcoming

Distribuie articolul: