„Nu suporta violența în tăcere!”, este îndemnul Centrului de Drept al Femeilor din R.Moldova. Mai multe victime femei și-au împărtășit poveștile triste de viață în cadrul campaniei „Dragă deputat/ă, ascultă-mă și pe mine”. Violența fizică și psihologică față de femei și violența în familie este de obicei trăită în tăcere, numai în țara noastră 73% de femei au fost abuzate fizic, emoțional sau sexual la vârsta de 15 ani.

Vă aducem la cunoștințe șapte povești triste relatate de victime ale violenței în familie, în cadrul campaniei „Dragă deputat/ă, ascultă-mă și pe mine”

#opreșteviolența

„Am ascuns violența prin care treceam pentru că aveam copii mici și îmi doream ca tata să fie alături de ei. Ascundeam ca să nu afle satul…”

„Mama nu era acasă. A venit tata la mine și m-a dezbrăcat, mi-a închis gura și a urcat pe mine”

„Domnul primar a început să-mi facă avansuri cu tentă sexuală (…) Uneori îmi venea să urlu și să îmi fac ceva”

„M-a doborât la podea. Mi-a spus: ești soția mea și trebuie să mă satisfaci, fiindcă sunt bărbat. M-a obligat să întrețin relații sexuale. (…) Cine mă va crede?”

„Violența în familia noastră durează peste 30 de ani. Poliția era de partea lui – „legea bărbătească”. (…) La noi totul poate fi influențat, dacă se vorbește cu cine trebuie…”

„Sunt la limita disperării… Trăiesc în tensiune și frică. De o săptămână nu îmi permite să ies afară…”

„Am 18 ani și sunt mămică a unei fetițe de 9 luni. Soțul e foarte agresiv. Mă bate fără jale cu picioarele și pumnii. Nu am la cine merge, nu am cui cere ajutor”

Nu suporta violența în tăcere!

Despre CDF

Treci sau ai trecut și tu printr-o experiență similară? Nu ezita să ne-o povestești, iar noi vom avea grijă să ajungă la cei 101 deputați din Parlamentul RM!

Trimite istoria ta sau ale celor din jur în format text, video sau audio, printr-un mesaj pe Facebook, la e-mailul [email protected] sau la adresa poștală: Centrul de Drept al Femeilor (CDF), str. M. Kogălniceanu, nr. 87, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova.

Consiliere juridică pentru victimele violenței în familie: 0 800 80 000 (apel gratuit).

Centrul de Drept al Femeilor (CDF) este o organizație neguvernamentală care pledează pentru egalitate de șanse între femei și bărbați în viața publică și cea de familie și contribuie la prevenirea și combaterea violenței în bază de gen împotriva femeilor, inclusiv a violenței în familie. Anual sunt asistate peste 500 de femei, fiindu-le oferită asistența juridică, psihologică și socială. Organizația contribuie, totodată, la consolidarea capacităților profesioniștilor în domeniu, cercetare și analiză, monitorizarea legislației și alinierea acesteia la standardele internaționale.