Un nou priect caritabil a fost lansat ieri în ţara noastră. Interpretul norvegian Torstein Sodal a dat startul campaniei „Cinema Mobilă”, menită să promoveze drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul unor filme documentare şi artistice. Principalul scop al acestei campanii este de a sparge stereotipurile, de a schimba atitudinea oamenilor faţă de persoanele cu dizabilităţi. Organizatorii doresc să atragă atenţia asupra abilităţilor acestei categorii sociale, să găsească şi să implementeze noi metode de integrare a acestora în societate.

În acest sens, de patru ori pe săptămână, în diferite orfelinate şi instituţii rezidenţiale vor fi proiectate filme motivaţionale menite să îi susţină pe copiii cu dizabilităţi. Proiectul realizat în colaborare cu organizaţia „Speranţa” se va desfăşura pe parcursul a cel puţin un an şi jumătate şi îşi propune să ajungă în cât mai multe centre din întreaga ţară.

Pentru a promova Campania „Cinema Mobilă” şi pentru a atrange fonduri, Torstein a venit din Norvegia pe bicicletă. Artistul nu este la prima sa vizită în Moldova. După participarea sa la concertul „Încă o faţă zâmbitoare” din anul 2003, interpretul a devenit un vizitator permanent, implicându-se activ în diverse campanii de caritate.

Distribuie articolul: