Indianca Saraswati Bai nu pune în gura ei hrană solidă. De 60 de ani, femeia supravieţuieşte cu apă şi ceai. Curios este faptul că septuagenara nu are nici o boală.


Saraswati Bai, în vârstă de 75 de ani, din satul Sundrail, statul Madhya Pradesh, India, se hrăneşte numai cu ceai şi apă. Femeia face asta de 60 de ani şi este sănătoasă perfect. Doar rareori, când îi este foarte poftă, mănâncă cel mult o banană pe săptămână. Mereu plină de energie, ea a devenit deja o curiozitate pentru oamenii din întreaga lume.

5_1502345420_1502357

I s-a dus vestea pentru regimul ei unic de hrană. De aceea, vin s-o vadă, ca să se convingă cu ochii lor, turişti din toate colţurile globului. Familia şi vecinii sunt martori că nu bea decât apă şi ceai în loc de hrană normală. Chiar dacă are un regim alimentar atât de sărac, Saraswati munceşte toată ziua la treburile gospodăreşti şi pe câmp. Nu a mâncat altceva nici când a fost însărcinată cu cei 5 copii ai săi, pe care i-a crescut singură. Soţul a ajutat-o foarte puţin, fiindcă el lucrează din greu în agricultură.

Femeia avea o hrană obişnuită până la vârsta de 15 ani, când s-a îmbolnăvit de febră tifoidă, boală infecţioasă pe care a făcut-o de la alimente contaminate cu o bacteria numită Salmonella typhi. Maladia care i-a dat febră mare, lipsa poftei de mâncare, stare de letargie, a fost cât pe ce s-o ucidă. S-a făcut bine în mod miraculos. Însă nu s-a mai putut hrăni decât cu ceai şi apă, de atunci. A renunţat complet să mai mănânce hrană solidă, fiindcă îi dădea dureri de stomac. La început, soţul a încercat s-o facă să reia un regim alimenar corect. Însă, văzând că nu avea nici o şansă să o determine să mănânce ca orice om a renunţat. Medicii nu îşi pot explica misterul supravieţuirii ei în acest fel. În mod normal, orice persoană care nu se hrăneşte cu vitamine, proteine şi minerale se îmbolnăveşte grav.

Sursa: click.ro