Nu doar makeup-ul, hairstyling-ul și stilizarea ținutelor vestimentare sunt marele slăbiciuni ale Elenei Postică. Talentata meșteriță ascunde o pasiune despre care știu mai puțini, dar care merită să-i ducă faima în întreaga țară. Despre ce este vorba, vedeți mai jos.

În momentele în care vrea să se detașeze de job și de gălăgia lumii, Elena se retrage în micul său atelier improvizat acasă, unde dă noi șanse la „viață” păpușilor vechi, pe care mulți dintre noi nu se încumetă decât să le arunce.

Tânăra susține, pe blogul ei, că această slăbiciune i se trage din copilărie. Dar pentru că nu a putut păstra păpușile acelor vremuri, a pășit pragul magazinelor de articole second-hand.

img_4598N-am avut o copilărie „cu de toate”, dar asta nu m-a împiedicat să… copilăresc. Din fericire, tocmai copiii modești au capacitatea de a se mulțumi cu puținul. Fiecare dintre noi a avut măcar o jucărie preferată. Eu mi-o amintesc perfect, era Malvina, o păpușă sovietică cu păr albastru, căci mi-a fost alături o lungă perioadă: era mică și grăsuță, dar mie mi se părea grozav de draguță. Acum îmi pare rău ca nu am păstrat-o, ar fi fost un suvenir neprețuit din copilărie. Spre regret, ea deja nu se vinde și nu o putem găsi nicăieri, dar eu mi-am modelat-o.

Deoarece toate magazinele noastre sunt invadate de păpuși moderne și eroi din desene animate, dar și de proastă calitate, am vizitat câteva locuri scond-hand, unde am găsit păpuși minunate, doar că neglijate. Eu mi-am ales câteva cu ochi albaștri, chipul blând și emoții de copil.

A urmat o baie parfumată cu spumă, descâlcitul părului și coafatul. Părul – obigatoriu cu balsam și mască, altfel nu se piaptănă. A fost răsfățată ca în cele mai de lux saloane! După bucle, am vospsit părul cu acuarelă albastră, exact ca în imagini. De fapt, îngrijirea ei mi-a luat cam 5 ore. Am cusut rochița la fel în tonuri bej cu flori albastre, cred că a ieșit senzațional.

ewf

Celelalte păpuși la fel au prins viață. Procesul îmi era interesant și o făceam cu mare plăcere. Păpușile poartă amintirile copilariei noastre, e bine să le avem îngrijite și păstrate! Aș vrea ca și fetițele din zilele noastre să se poată juca cu păpuși frumoase, simple, normale, cu care să se împrietenească la cataramă și care să le ofere modele sănătoase de bun simț în viață”, spune autoarea, mândră de acesta, dar și alte rezultate la fel de frumoase.

Pentru păpușile pe care le reinventează, Elena concepe multe articole vestimentare din fâșii tricolore. Admirați-le și voi!

img_4791

Ținutele ei întorc privirile! Unde găsește Elena Postică cele trei alune pentru Cenușăreasă (Foto)

Cum să faci din 3 rochii simple niște apariții de covor roșu (Foto)

Foto: posticaelena.wordpress.com

Distribuie articolul: