Hayley Haynes este unica femeie din lume care a dat naștere unor fetițe gemene, neavând organe de reproducere. Tânăra mamă a demonstrat tuturor că se mai pot întâmpla și astăzi minuni. Peseverența, credința, dar și banii au ajutat-o să-și împlinască marele vis de a avea copii. Vezi mai jos cum s-a produs miracolul.

Hayley Haynes, împreună cu soțul ei Sam sunt cei mai fericiți părinți din lume, deși știau că nu vor avea copii niciodată, o minune le-a adus chiar doi, mai exact două fetițe superbe – Avery și Darcey, după o terapie hormonală care i-a permis lui Hayley să-și crească un uter.

La vârsta de 19 ani, medicii i-au dat tinerei o veste șocantă, că nu va putea fi niciodată mămică și asta din cauză că nu are uter, ovare și trompe uterine.

Dar nouă ani mai târziu, ea le-a demonstrat cât de mult au greșit în diagnoza stabilită. Hayley a născut două fetițe gemene, perfect sănătoase, după ce a urmat un tratament numit „FIV” folosind pentru fecundare ovule donate.

Încă din adolescență Hayley își dorea ca într-o bună zi să i se spună „mamă”, mare i-a fost mirarea, când în timpul unor investigații de rutină, medicii au anunțat-o că s-a născut cu cromozomii XY, adică este bărbat din punct de vedere genetic. Nu avea organe de reproducere, din cauza unei afecțiuni numite sindromul de insensibilitate la androgeni.

Haynes a declarat: „Când mi-au spus că nu am organe de reproduce am fost atât de confuză, încât mi s-a făcut rău. Primul gând a fost că nu voi avea niciodată copii. O noutate de asta pur și simplu îți taie o bucată de viață. M-am simțit ca o jumătate de femeie și îmi era rușine e mine. Cum urma să-i spun unui bărbat cu care mă voi întâlni, că și eu sunt pe jumătate bărbat din punct de vedere genetic?”

Ea i-a mărturisit doar unicului său prieten, Sam, care a compătimit-o în acel moment, dar care peste ani i-a devenit și soț. „El a fost confidentul meu din prima zi și unicul meu sprijin. Cu Sam m-am simțit acceptată și iubită pentru ceea ce sunt. Ne doream copii, ne doream o familie, atunci încă nu știam că vom fi, că va veni și ziua în care eu voi naște”, a declarat Hayley pentru telegraph.co.uk.

Primele semne de speranță că situația tinerei ar putea fi curabilă, au apărut în 2007, când un nou specialist de la Spitalul Royal Derby a găsit un uter mic, ratat, în analizele ulterioare.

„Din cele 13 ovule recoltate doar două au fost viabile. După ce au fost implantate am petrecut 10 zile doar în liniște și relaxare”, a mai spus tânăra mamă. Medicii i-au spus că următoarele 10 zile sunt decisive și că sunt aproximativ 60% că ovulele să fie fecundate, așadar acesta a fost termenul de așteptare. „Am fost atât de nervoasă, încât tremuram din cap până în picioare. Am privit testul și era pozitiv. Nu am putut să-mi țin emoțiile în frâu, am început să sar și să țopăi prin casă, ca să vină soțul meu Sam și să-mi spună foarte calm că trebuie să ne asigurăm și să mai cumpăram un test de confirmare a sarcinii” au declarat soții Haynes.

Dar și cel de-al doilea test a arătat la fel și peste nouă luni (toate sub supravegherea medicilor) au venit pe lume gemenele Avery și Darcey, două fetițe minunate, cea mai mare realizare a soților Haynes.

Pentru că Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie nu a dorit să finanţeze tratamentul, Hayley şi soţul ei, Sam, ambii în vârstă de 28 de ani, au cheltuit 10.500 de lire sterline la o clinică din Cipru pentru a-și vedea marele vis realizat.

Sursa/foto: medicaldaily.comnorthfoto.com 

Distribuie articolul: