De mai bine de un an, Maria Negru este în funcția de președinta a Consiliului Raional de Tineret din Rezina, care este o structură reprezentativă a tinerilor compusă „din tineri și pentru tineri”. În cadrul emisiunii „Rezina în Obiectiv” aceasta a vorbit despre rezultatele, acțiunile de moment și planurile de viitor al acestei organizații. Acum raionul Rezina are 4 consilii locale și se lucrează asupra a încă două consilii.

Maria, pe lângă faptul că a vorbit despre acțiunile din consiliu, a povestit și despre cum a ajuns în această funcție și care este experiența din spatele ei: „Până a ajunge în funcția de președinte, am fost simplu membru, am participat la diferite școli de vară, conferințe raionale și apoi consiliul nostru a început să-și piardă din membri și a fost nevoie de un nou suflu. Pe 10 august am fost aleasă în funcția de președinte interimar, înainte de a organiza forumul raional al tinerilor din Rezina din anul 2020. După o lună de zile, la data de 10 septembrie, am fost aleasă președinte”, a spus Maria.

Ea a mai revelat faptul că vrea să se retragă deja din această funcție și să cedeze locul altui tânăr dornic de a face schimbări.

Vizionează întreg interviul:

Sursa: Rezina În Obiectiv