Sâmbătă, 6 octombrie a avut loc inaugurarea celei de-a II ediţii LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy.
La eveniment au fost prezente noile participante LearderSHE, două invitate speciale, precum şi alumnae LeaderSHE. În centrul atenţiei au fost bineînţeles cele 30 de tinere proaspăt selectate pentru cea de-a II ediţie a proiectului in oraşul Chișinău. Evenimentul a început cu un cuvânt de salut din partea iniţiatoarei proiectului şi coordonatoarea primei ediţii, Olga Melniciuc, care a ţinut să le felicite şi să le ureze cât mai multe performanţe noilor participante.
Olga Melniciuc a vorbit despre importanţa şi scopul proiectului LeaderSHE în implicarea femeilor în societate şi a punctat necesitatea obţinerii unor rezultate reale şi palpabile.
În continuare în faţa tinerelor lidere au venit două invitate speciale, Lisa Rismiller, Director al Centrului de dezvoltare a femeilor din Ohio, SUA, şi Ministrul Educaţiei al Republicii Moldova, Maia Sandu. Acestea au ţinut câte un discurs motivaţional şi plini de confesiuni. Lisa Rismiller le-a vorbit despre liderism, dar şi despre importanţa mentoratului în procesul de formare şi evoluţie personală. În timp ce, Maia Sandu şi-a împărtăşit din experienţa profesională şi a răspuns la o serie de întrebări din partea participantelor. La finalul întâlnirii în semn de respect cele două invitate au primit titlu de Ambasadoare LeaderSHE. Prin acest titlu ele se angajează să promoveze în continuare implicarea femeii în procesul decizional la toate nivelurile.

Ulterior, a fost prezentată echipa LeaderSHE şi structura proiectului per ansamblu. Marina Pascari, manager de proiect «am aşteptări mari de la participante, îmi doresc ca la început fetele să se identifice cu LeaderSHE, iar apoi LeaderSHE să se identifice cu numele lor. Vreau ca ele să devină agenţi ai schimbării în Republica Moldova, să înveţe să lucreze în echipă şi să fie focusate pe soluţii şi mai puţin pe probleme».

Pe final, alumni LeaderSHE au venit cu un cuvânt de salut prin care au ţinut să le împărtăşească noilor participante din experienţa acumulată anul trecut şi despre impactul proiectului asupra dezvoltării lor personale.

LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy este un proiect finanţat de ambasada SUA în Republica Moldova. La cea de-a doua ediţie LeaderSHE se va desfăşura în paralel la Chişinău şi Comrat.

Distribuie articolul: