Creativitatea fraților Mihai și Nicu Țărnă se intersectează într-un nou proiect artistic original, unde povestea zbuciumată a Basarabiei va fi portretizată prin viziunea artistică personală a regizorului Mihai Țărnă. „Dincolo de noi” este o producție cinematografică unde este relatată o poveste de dragoste în perioada de război. Lansarea trailerul oficial al filmului a avut loc pe 20 ianuarie la Chișinău.

Filmul urmează să fie turnat în Moldova, cu actori din țară și peste hotare. Echipa de producție este formată din artiști din Republica Moldova și Franța. „Bugetul producției va fi de câteva sute de mii de euro, iar filmul urmează să apară pe marile ecrane până la finele anului 2016. În cazul în care avem întreaga sumă adunată”, a declarat Nicu Țărnă pentru presă.

Potrivit lui Țărnă, teaserul este o expresie metaforică a filmului, în interpretarea lui Nicu Țărnă și Victoria Țurcanu. „Jocul actorilor de la Ginta Latină este extrem de sugestiv și ne transpune atât de rapid în triunghiul zbuciumat al Basarabiei frumoase”, a mai spus acesta.

Întregul proiect este realizat printr-o colaborare incitantă, fiind o producție moldo-franceză: Casa de producție La Damme de Coeur (Franța) și Pelasg Film (Moldova), în colaborare cu Moldova-Film si Teatrul Ginta Latină.

Ana Sîrbu

Distribuie articolul: