Ne-am deprins să credem că păpușa Barbie este jucăria ideală: cu picioare lungi și subțiri, talie milimetrică și bust perfect  și simetric. The Washington Post, însă, scrie că un designer din SUA a realizat modelul păpușii Barbie realiste, care are defecte cosmetice și este mai aproape de modelul femeii contemporane. Cum anume arată noua păpușă, vedeți mai jos.

După cum informează sursa citată, păpușa făurită de către designerul american Nickolay Lamm posedă celulită, acnee și chiar vergeturi! Picioarele acesteia sunt mai scurte decât la modelele precedente, iar bazinul – mai lat. În plus, noua păpușă este nemachiată și pare mult mai firească și naturală.

Noua Păpușă a fost și botezată de inventator: aceasta a căpătat numele „Lammily”.

Fața noii păpuși Barbie amintește oarecum de chipul tipic al femeii americance cu vârsta medie de 19 ani. Nickolay Lamm afirmă că a creat această păpușă, pentru că realitatea poate fi și minunată! 

Dacă vă întrebați despre cum a făcut rost acesta de bani, pentru a crea păpușa Barbie realistă, trebuie să vă spunem că nu a avut parte de sprijinul companiei producătoare de jucării, ci a adunat banii din acțiuni de caritate, făcute prin intermediul portalului de crowdfunding Kickstarter.

Din start, bărbatul planifica să adune 95 000$ și a fost mirat să afle că pentru invenția sa, s-au adunat circa 501 000 de dolari. În afară de bani, creatorul a primit și 22 000 de comenzi!

Designerula american promite că din banii care îi vor rămâne după efectuarea comenzilor, acesta va realiza și un model de păpușă normală Ken – iubitul lui Barbie. Acesta, se pare, va fi un bărbat cu burtică și cu chelie, la fel cum sunt majotitatea bărbaților contemporani! 

O puteți admira pe Lammily aici:

Foto: theatlantic.com, salon.com

Distribuie articolul: