Industria fashion capătă tot mai multă popularitate la nivel internațional! Celebra publicație Forbes a realizat topul celor mai puternice 100 de femei din lume în anul 2014, iar printre acestea se numără femei de afaceri, prime doamne și lideri de sex feminin ai lumii. Mai nou, în prestigiosul clasament apar și câteva nume importante din industria fashion. Iată cine deține întâietatea în acest domeniu.

Se pare că atunci când vine vorba despre lumea modei, Anna Wintour, redactor șef al revistei de high fashion „Vogue”, este cea mai puternică femeie din lume. Ea ocupă, anul acesta, poziția cu numărul 39 în topul „Forbes 100 Most Powerful Women”.

femei puternice

Designerii Diane von Furstenberg (locul 68), Miuccia Prada (locul 75) și Tory Burch (locul 79) conduc de asemenea lumea modei, iar asta grație imperiilor puternice pe care le dețin. Sara Blakely, inventatoarea brand-ului Spanx și cea mai tânără miliardară, ocupă poziția 93 a topului.

Beyonce are și ea un cuvânt greu de spus, ocupând locul 17 al clasamentului și fiind, de altfel, singură din industria de entertainment care a reușit să între în top 20.

Gisele Bundchen, cel mai bine plătit supermodel din lume este și singurul model care a pătruns anul acesta în prestigiosul clasament, Forbes estimând că anul trecut a avut câștiguri de aproximativ 42 de milioane de dolari.

Sursa: ADPM

Distribuie articolul: