Este una din legumele recunoscute pentru proprietăţile sale în tratarea diferitor boli datorită conţinutului ridicat de vitamine, minerale și fibre care stimulează sistemul imunitar, echilibrează organismul și reduce procesul de îmbătrânire – sfecla roșie. Mai nou, această legumă crește performanțele sportive, fiind considerată de nutriționiști un superaliment.

Mai multe cercetări publicate anul trecut au descoperit că nivelurile ridicate de azotaţi din sucul de sfeclă au determinat “îmbunătăţiri moderate” ale performanţelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul că sucul de sfeclă stimulează circulaţia sangvină în anumite regiuni ale creierului.

suc

Frunzele de sfeclă au și ele proprietăți benefice. După unii specialiști, sunt chiar mai nutritive decât rădăcina. Au de două ori mai mult potasiu și un mare conținut de betacaroten, un important antioxidant ce ajută la combaterea multor boli. Atât sfecla albă cât și cea roșie au fost recunoscute ca excelente tonice pentru ficat. În plus, stimulează metabolismul și purifică sângele.

frunze

Sfecla roșie nu îngrașă. Chiar dacă este dulce, ea are are puține calorii – o cană (adica 170 grame) conține numai 75 calorii.

Datorită acestei reputaţii, vânzările de sfeclă roşie din Marea Britanie au crescut cu 20% în ultimii ani.

Sursa/Foto: descopera.ro, prodieta.ro, gustos.ro, dailymail.co.uk, nourishnetwork.com, 

Distribuie articolul: