După patru ore de sprectacol inedit pe scena Palatului Național, doi mari artiști ai scenei moldovenești s-au învrednicit de multrâvnitul premiu în domeniul muzicii – Potcoava de Aur. Cea de-a VIII-a ediție a spectacolului i-a desemnat drept câștigători pe Valentin Boghean la categoria muzică ușoară și pe Nicolae Gribincea, la capitolul muzică populară. Care au fost criteriile de selecție, aflați mai jos.

Pentru piesele solicitate frecvent la radio și TV, pentru realizările din ultima perioadă, pentru calitatea artistică a evoluărilor și pentru dăruirea cu care vin de fiecare dată pe scenă, Valentin Boghean și Nicolae Gribincea au fost premiați cu Trofeul “Potcoava de Aur”. Premiul se oferă anual pentru un artist din cele două domenii muzicale de pe piața autohtonă: populară și ușoară.

Nicolae Gribincea

După ce a primit trofeul, Valentin Boghean a declarat: “Norocul a adus live-ul pe scena mare, el a fost și cel care aduce inovația: două orghestre concomitent pe aceeași scenă. Vă mulțumesc din suflet tuturor!” Nicolae Gribincea fost decernat alături de ansamblul de băiați pe care îl conduce – “Plăieșii”. La final de spectacol, maestrul Gribincea a ținut să menționeze: “Până acum mă consideram dansator profesionist, dată fiind specializarea mea. Acum pot să declar sigur că, primind acest premiu, am intrat și în categoria interpreților profesioniști. Mulțumim pentru apreciere!”

Valy Boghean

“Potcoava de Aur” este un premiu anual, ajuns la a VIII-a ediție, inițiat și organizat, sub forma a două concerte de Noroc Media. Anul acesta tradiția a devenit inovație: premiul s-a decernat într-un singur concert, însă pe scenă au fost prezente și au cântat, de multe ori chiar împreună, Orchestra Fraților Advahov și Alex Calancea Band.

Foto: Timpul.md, PentruEA