Echipa Klumea a anunțat numele pictoriței care va ilustra cartea cu povești și legende de pe ambele maluri de Nistru. Publicația va vedea lumina tiparului în vara anului 2018, cu ocazia celebrului festival „IA Mania”.

KLumea va scoate o carte cu povești de pe cele două maluri de Nistru! Iată când va fi lansată

La concurs s-au înregistrat peste 50 de pictori din toată țara. În cea de a doua etapă, au fost selectați 5 artiști, care au fost rugați să ilustreze o legendă. Echipa KLumea a selectat-o în final, în baza lucrărilor create, pe Ana Grigorovscaia.

Ana are 23 de ani, este din Soroca și învață la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”. Chiar dacă este la începutul carierei sale, Ana deja a ilustrat câteva cărți, care pot fi admirate AICI.

Cartea cu legende și povești este un proiect finațat de Uniunea Europeană, pentru a spori măsurile de încredere pe cele două maluri ale Nistrului. „E o carte în care ne-am propus să colectăm povești și legende din Holercani și Ternovca. Lucrăm cu un jurnalist din Moldova și unul din Transnistria, dar și în ateliere cu tinerii din aceste localități”, ne-a comunicat Nata Albot, cofondatoarea KLumea.

Ne-am dorit să facem un proiect, care să lase urmă frumoasă și care, chiar să adune într-o comunitate, oamenii de pe diferite maluri ale Nistrului. Vom organiza pentru tinerii din satele Holercani și Tîrnauca ateliere de artizanat, unde tinerii care locuiesc în stânga Nistrului vor învăța să coase o Ie tradițională! Vom organiza ateliere despre cum să îți lansezi propria afacere, vom achiziționa echipamente pentru cele două sate și vom crea o carte de povești”, au notat cei de la KLumea, organizatorii Festivalului Ia mania la Holercani, raionul Criuleni.