Un sondaj recent, realizat de către serviciul YouGov, arată că cea mai populară dintre culori, în întreaga lume, este albastrul. La sondaj au participat respondenți din 10 țări: Marea Britanie, Germania, SUA, Australia, China, Hong-Kong, Malaezia, Sngapore, Thailanda și indonezia.

Cei mai mulți dintre respondenții care au ales culoarea albastră (33 de procente) provin din Marea Britanie, iar cei mai puțini (23%) – din Indonezia.

În China, SUA și Thailanda, a doua cea mai populară dintre culori a fost desemnat verdele, în timp e în Indonezia, Singapore, Germania și Marea Britanie – culoarea roșie. Respondenții din Hong-Kong au ales violetul drept a doua cea mai populară, iar cei din Australia și Malaezia – roșul și violetul în același timp.

Se pare, totuși, că răspunsurile participanților la sondaj depind de sexul acestora. În SUA, pentru culoarea albastră au optat 40% dintre bărbați și 24% dintre femei.

foto: yougov.co.uk

foto: yougov.co.uk

De asemenea, răspunsurile respondenților au variat în funcție de apartenența lor la o anumită rasă. Dintre toți respondenții originari din SUA, de exemplu, 30% fac parte din rasa europoidă; 35% – din cea negroidă, iar 35% provin din America Larină.

YouGov nu menționează concret câți respondenți au votat pentru cele mai populare culori. Se știe doar că din SUA au venit 998 de voturi online, iar din Marea Britanie – 1592.

Distribuie articolul: