Oamenii sunt foarte critici atunci când comunică pe internet cu alți oameni. Despre acest lucru s-a convins Cassey Ho - o antrenoare americană de fitness, care a decis să le arate urmăritorilor săi de pe Instagram că posedă niște standarde greșite de frumusețe. După ce a atras comentarii negative cu privire la felul în care arată, Cassey a decis să-și modifice exteriorul în Photoshop. Mare i-a fost mirarea să descopere că a atras din nou critici și nemulțumiri!

Cassey Ho este o americancă dedicată în totalitate fitnessului, dar este și un adevărat guru în ceea ce privește rețelele de comunicare dedicate acestui tip de sport. Este sigură că fiecare din noi este mințit. „Oare când vom înțelege că adevărata frumusețe poate fi foar cea firească?”, se întreabă Ho.

Într-o zi, mare i-a fost mirarea să descopere că mii de utilizatori de internet luau în derâdere formele fizice ale antrenoarei. Imaginați-vă o antrenoare care devine subiect de glumă din cauza formelor sale fizice!

Cassey a decis să le închidă gura invidioșilor cu o metodă superbă. Și-a modificat corpul în Photoshop și a început să distribuie pe canalul său de Youtube imagini video cu o înfățișare nouă.

Primul său selfie cu noua imagine a atras după sine o revoltă în masă din partea internauților.

Familiile noastre, prietenii noștri sau pur și simplu oamenii întâmplători ne pot schimba atitudinea față de propriul corp. Din cauza lor, suferim cel mai des de complexe. Ei ne impun să ne simțim neîncrezători”, a mărturisit antrenoarea, într-un interviu pentru publicația People.

Prin Photoshop, antrenoarea și-a schimat exteriorul extrem de vizibil: și-a alungit picioarele, și-a îngustat talia, și-a îngustat mandibula și și-a schimbat culoarea ochilor. Cassey Ho n-a spus nimănui că ceea ce face este o glumă așa că a publicat selfie-ul cu sine pe Instagram și atâta i-a fost de ajuns.

De data asta, Cassey părea a avea un exterior ideal, absolut, însă numărul de comentarii negative nu s-a micșorat. A început să fie învinuită de anorexie. Foarte ciudat, dar oamenilor nu le mai plăcea nici noua imagine.

Ceea ce a făcut Cassey Ho cu exteriorul său a fost nimic altceva decât un experiment social, în urma căruia antrenoarea a tras două concluzii majore: oamenii cred că fitness-ul este cheia magică, grație căreia oamenii pot arăta ideal, ceea ce este neadevărat. Al doilea gând este că oricât de bine am arăta, vor exista mereu răuvoitori care să ne declare că ceva nu le este pe plac. Nici n-ar trebui să vă pese de ei!

După ce a desfășurat experimentul, Cassey și-a întrebat urmăritorii, pe Instagram: „De unde știți că este firească acea frumusețe pe care o vedeți pe internet? Vă spun: de nicăieri. Industria frumuseții este o industrie a minciunii”, și-a răspuns antrenoarea de fitness.

E greu să conștientizezi că nu arăți într-atât de bine, ca unele vedete din reviste. Oamenii nici măcar nu se gândesc la aceea că exteriorul este aproape mereu un rezultat al Photoshop-ului. În loc să învețe să-l folosească, ei mai întâi se ucid cu tot felul de antrenamente și diete, după care – merg pe masa de operație, la esteticieni. Oameni, treziți-vă!”, mai adaugă antrenoarea.

foto: Instagram

foto: Instagram

Experimentul social a avut și un alt scop: de a demonstra că trollingul care se face pe internet prin comentarii, de către oamenii simpli, poate influența comportamentul altor oameni. „Prin comentariile voastre, le puteți provoca oamenilor stări depresive. Înțelegeți? Gândiți-vă bine înainte să spuneți ceva, în special pe internet. Sper că oameni mă vor înțelege!”, declară Cassey Ho.

Distribuie articolul: