Ați zice că nu se cunoaște o rețetă universală a succesului și totuși, există o serie de lucruri pe care oamenii de succes le fac cu regularitate. Motto.time.com a publicat o listă cu astfel de obiceiuri care, odată practicate înainte de somn, le aduc succes oamenilor în tot ce fac!

1. Ei citesc. Experții sunt de părere că lectura e ultimul lucru pe care oamenii de succes îl fac înainte de culcare. Cărțile sunt ca un combustibil care oferă în schimb creativitate și pasiune.

2. Își fac liste „to do” cu sarcini de făcut a doua zi. Subconștientul nu doarme niciodată, deci va conspira de cu noapte la realizarea planurilor tale.

3. Își petrec destul timp cu familia. Psihologul Michael Woodward susține că pentru un om de succes este extrem de important să discute cu partenerul de viață, cu copiii și se joace suficient de mult cu animalele de companie. Acesta e un ritual comun al oamenilor de succes, inclusiv înainte de somn.

4. Reflectează asupra a ceea ce a avut loc pe parcursul zilei. Apreciază cel puțin 3 lucruri care ți se întâmplă pe parcursul zilei. Înregistrează într-o agendă lucruri pentru care manifești recunoștință, oameni întâlniți, progrese înregistrate într-un aspect al vieții. E o tehnică a succesului eficientă înainte de somn.

5. Meditează. Mulți oameni folosesc cel puțin 10 minute înainte de somn pentru a medita. E o modalitate bună de relaxare a corpului și liniștire a minții.

a-photo-of-a-king-charles-cavalier-dog-laying-on-the-family-bed-by-photographer-Katie-Kett-of-chicago

6. Își planifică somnul. Deficitul cronic de somn este un pericol pentru oamenii care își doresc succesul. Fă din odihnă o prioritate și nu mai manifesta atâta dependență de muncă. Voința se cultivă cu suficientă odihnă!

7. Se deconectează de la locul de muncă. Oamenii de succes nu verifică obsesiv căsuța poștală înainte de somn și nu abordează alte lucruri legate de job.

8. Adorm pe o notă pozitivă. E ușor să cădem în capcana emoțiilor negative, dar atenție: suferința creează dependență. Indiferent de cât de rău le-a mers în ziua respectivă, oamenii de succes reușesc să-și alunge pesimismul, altfel vor avea parte de și mai mult stres. Înainte de culcare, retrăiți emoțiile pozitive de peste zi. Sărbătoriți-vă succesele!

9. Își imaginează succesul de mâine. Mulți oameni de succes folosesc câteva minute înainte de somn pentru a programa succesul de mai departe, spune Lynn Taylor, autoarea lucrării „Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job”.

După un material de motto.time.com

Foto: wallpaperscraft.comletthekids.com

Distribuie articolul: